Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σκοτώθηκε χειριστής κλαρκ σε εργοστάσιο

Ενα ακόμα θανατηφόρο «ατύχημα» συνέβη σε χώρο δουλειάς. Σύμφωνα με καταγγελίες αυτοαπασχολούμενος δούλευε σε άλλη επιχείρηση, στη Ραφήνα, όταν εγκλωβίστηκε από το μηχάνημα κλαρκ που χειριζόταν.

Παρά το γεγονός ότι οι ακριβείς συνθήκες του «ατυχήματος» είναι αδιευκρίνιστες, πρόκειται για έναν ακόμα θάνατο ο οποίος δείχνει την ανεπάρκεια έως παντελή έλλειψη των αναγκαίων μέτρων υγείας και ασφάλειας, που σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της εργασίας έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε παγίδες θανάτου.

Την ίδια ώρα συμβαίνουν χιλιάδες «ατυχήματα» κάθε χρόνο που έχουν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό εργαζομένων. Ενα από αυτά συνέβη και στη MONOTEZ του Ομίλου RANAGO, στο Τμήμα Επεξεργασίας και Συσκευασίας, με συνέπεια τον ακρωτηριασμό του μικρού δακτύλου εργαζόμενου στην παραγωγή, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Σε ένα ακόμα συμβάν σε χώρο δουλειάς με μεγάλη εντατικοποίηση, 45χρονος που δούλευε ως βοηθός μάγειρα και ζαχαροπλάστη σε πολυτελές 4άστερο ξενοδοχείο στη Λάσση της Κεφαλονιάς υπέστη εγκεφαλικό εν ώρα εργασίας. Ο εργαζόμενος δούλευε μέσα σε υψηλές θερμοκρασίες και με μεγάλη πίεση «να βγει η δουλειά», την ώρα που δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο προστασίας, με ευθύνη της εργοδοσίας.

Ο 45χρονος, που βρέθηκε στο νησί από την Αρτα προκειμένου να δουλέψει εποχικά, νοσηλεύεται στη Νευρολογική κλινική στο Νοσοκομείο του Ρίου, σε πολύ βαριά κατάσταση, ενώ το Σωματείο Εργαζομένων Τουρισμού με παράσταση διαμαρτυρίας στον χώρο απαίτησε να καλυφθούν άμεσα όλα τα νοσήλια και τα έξοδά του αλλά και των συνοδών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ