Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα κινητοποίηση σήμερα από τους διανομείς της «Wolt» στην Αθήνα

Αύριο απεργούν στη Θεσσαλονίκη

Με νέα στάση εργασίας (7 μ.μ. - 11 μ.μ.) σήμερα Παρασκευή και συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας συνεχίζουν οι διανομείς της «Wolt» τις κινητοποιήσεις τους. Μετά τη στάση εργασίας και τη μοτοπορεία που έκαναν την Τρίτη, οι εργαζόμενοι περιμένουν την απάντηση της εταιρείας στα αιτήματα που έχουν θέσει και προετοιμάζουν τα επόμενα βήματά τους. Στην κατεύθυνση αυτή, έχουν αποφασίσει απεργιακή κινητοποίηση, μαζί με τους συναδέλφους τους στην «e-food», στις 11 Οκτώβρη.

«Μετά την πρώτη επιτυχημένη κινητοποίηση συνεχίζουμε. Η εταιρεία πήρε το μήνυμα. Οι στολάρχες πήραν το μήνυμα», τονίζει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αύξηση των αμοιβών, κάλυψη του εργατικού «ατυχήματος» και των ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους freelancers, άμεση χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας χωρίς καμία χρηματική εγγύηση από τους εργαζόμενους. Παλεύουν για πρόσληψη των διανομέων απευθείας από τη «Wolt» και κατάργηση των «στολαρχών - διαχειριστών» που δρουν ως ενδιάμεσοι εργολάβοι και προσλαμβάνουν εργαζόμενους για να εκτελούν παραγγελίες της εταιρείας. Οι συγκεκριμένοι «δουλέμποροι» εκβιάζουν και τρομοκρατούν, ιδιαίτερα τους μετανάστες, δεν καταβάλλουν τον κανονικό μισθό, δεν τους κολλάνε ένσημα, δεν τους δίνουν άδεια, Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

Απεργία στη Θεσσαλονίκη

Σε 24ωρη απεργία αύριο Σάββατο και απεργιακή μοτοπορεία που θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι μπροστά από το Εργατικό Κέντρο προχωρούν οι διανομείς της Θεσσαλονίκης, με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων της «e-food», των διανομέων της «Wolt» και τη στήριξη του ΣΕΤΕΠΕ. Την ίδια μέρα θα γίνει νέα συνέλευση για τους διανομείς της «Wolt».

Οι διανομείς στις μεγάλες πλατφόρμες συνεχίζουν τον αγώνα τους και στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας αυξήσεις στο εισόδημά τους και προστασία της υγείας τους.

Την αλληλεγγύη τους στους διανομείς εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ΣΕΤΗΠ. Καλούν τους εργαζόμενους τη μέρα της απεργίας να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη στον αγώνα τους: «Δεν παραγγέλνουμε τη μέρα της απεργίας. Στηρίζουμε στην πράξη τον αγώνα των συναδέλφων μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους δρόμους σήμερα οι διανομείς (3/9/2024)
Στάση εργασίας και μοτοπορεία την Παρασκευή (1/8/2024)
Στάση εργασίας για να υπογραφεί επιχειρησιακή ΣΣΕ (20/10/2023)
Μέτρα προστασίας των διανομέων απαιτούν τα σωματεία τους μετά από έναν ακόμα θάνατο (30/6/2023)
Σήμερα η στάση εργασίας και η κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας (16/11/2021)
Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα! (21/9/2021)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ