Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Τώρα είναι ώρα οργάνωσης και μάχης, κλιμάκωσης των δίκαιων διεκδικήσεων

Τη Δευτέρα η μεγάλη σύσκεψη, στις 6.30 μ.μ. στο «Τριανόν»

Τον αγωνιστικό τους βηματισμό, στην κατεύθυνση του συντονισμού της δράσης και της κλιμάκωσης της απάντησής τους σε κυβέρνηση και εργοδοσία, συζητούν συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αττικής σε πλατιά σύσκεψη που οργανώνεται τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21). «Τώρα είναι ώρα οργάνωσης και μάχης», είναι το κάλεσμα που έχουν απευθύνει κλαδικά και επιχειρησιακά συνδικάτα στο σύνολο των σωματείων και των Εργατικών Κέντρων της Αττικής, αλλά και στις Ομοσπονδίες.

Σε μια περίοδο που το εισόδημα των εργαζομένων συρρικνώνεται από την εξοντωτική ακρίβεια, το κόστος των ενοικίων και τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς, εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα σχεδιάζουν τη δράση τους, θέτοντας στο επίκεντρο την πάλη για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στο έδαφος της έλλειψης μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, των συχνών εργατικών «ατυχημάτων», της διαρκούς επιδείνωσης των ωραρίων και της εντατικοποίησης, τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους να στείλουν σε εργοδοσία και κυβέρνηση το μήνυμα: «Δεν ζούμε για να δουλεύουμε, δουλεύουμε για να ζούμε».

Δίπλα στις καθημερινές πρωτοβουλίες συζήτησης και διεκδίκησης, στοχεύουν στην κλιμάκωση της δράσης με απεργία μέσα στον Νοέμβρη. Η απεργιακή κλιμάκωση θα δώσει την ευκαιρία να «συναντηθούν» στον δρόμο κλάδοι και χώροι που μάχονται για τις ΣΣΕ, γιατροί και υγειονομικοί που δίνουν αγώνα για την Υγεία του λαού, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές που παλεύουν για το δημόσιο σχολείο των λαϊκών αναγκών, ενώ μπορεί να γίνει βήμα καταδίκης του αιματοκυλίσματος του λαού της Παλαιστίνης και του Λιβάνου από το Ισραήλ, των πολεμικών σχεδιασμών που σηματοδοτούν τεράστιους κινδύνους για όλους τους λαούς.

Η πραγματοποίηση απεργίας μέσα στον Νοέμβρη ήταν, εξάλλου, η πρόταση που κατατέθηκε από συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και στη ΓΣΕΕ, και έγινε δεκτή.

Στην παραπάνω κατεύθυνση θέλει να συμβάλει και η προγραμματισμένη συνδικαλιστική σύσκεψη. Το κάλεσμα έχουν απευθύνει: Τα Συνδικάτα Εργαζομένων Μετάλλου ν. Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Τύπου και Χάρτου, Φαρμάκου Αττικής, Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Οικοδόμων Αθήνας. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», το Σωματείο Εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO (ΕΝΕΔΕΠ), το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Θριάσιο», το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού & Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής - Πειραιά & Νήσων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Αττικής.

Την Τετάρτη η σύσκεψη στην Πάτρα

Σε σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης μπροστά στο επόμενο διάστημα και τη μαχητική διεκδίκηση και απάντηση, απέναντι στις εξαγγελίες της κυβέρνησης, καλεί το Εργατικό Κέντρο Πάτρας την Τετάρτη 2 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ. στην έδρα του, τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της πόλης, τους λαϊκούς και νεολαιίστικους φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ