Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Να σταματήσει ο εκφυλισμός στις εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Σε ένα όργιο εκφυλισμού από συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, επιχειρηματίες και υποψήφιους βουλευτές και με σκοπό την αλλοίωση των συσχετισμών δύναμης στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, εξελίσσονται οι εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Γραφείων Εύβοιας, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, και τονίζοντας πως πρόκειται για Σωματείο που από τις προηγούμενες εκλογές του πριν 3 χρόνια μέχρι και σήμερα δεν έχει καμία απολύτως δράση και βρίσκεται κυριολεκτικά έξω από τις αγωνίες των εργαζομένων, η «Αγωνιστική Συνεργασία» καταγγέλλει ότι από τις 17 Σεπτέμβρη «σε αυτό το σωματείο είναι σε εξέλιξη μία εκφυλιστική εκλογική διαδικασία που οργανώνεται από την απερχόμενη πρόεδρο του σωματείου και γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας (εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο του ΕΜΕΙΣ-Σ που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ), τους εκλεγμένους της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) και την εργοδοσία».

Αποτυπώνοντας μάλιστα τον εκφυλισμό της διαδικασίας σημειώνει ότι «επιχειρηματίες (!) της περιοχής καλούν τους εργαζόμενούς τους (!) να πάνε και να "ρίξουν τον φάκελο στην κάλπη" χωρίς να ρωτάνε πολλά - πολλά. Στη Χαλκίδα, εργαζόμενοι από τον επισιτισμό ερχόμενοι να ψηφίσουν έλεγαν ότι τους έστειλε ο γνωστός εργοδότης του επισιτισμού, ο οποίος είναι εκλεγμένος στον δήμο Χαλκιδέων, στηριζόμενος από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ! Στην Κύμη, ο επιχειρηματίας και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Θεοδώρου ήταν στον χώρο που γίνονταν οι εκλογές και περίμενε τους εργαζόμενους της επιχείρησής του να έρθουν να ψηφίσουν. Με παρόμοιο τρόπο έχουν εμπλακεί και άλλοι επιχειρηματίες της περιοχής, ακόμα και βιομήχανοι διαφόρων κλάδων. Σε άλλες περιοχές της Εύβοιας (π.χ. Αιδηψό, Ψαχνά) οι εκλογές γίνονται χωρίς να το ξέρει κανείς, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί, χωρίς να έχει μπει ούτε μία ανακοίνωση, χωρίς να έχει προηγηθεί ούτε μία ενημέρωση σε χώρους δουλειάς, ενώ όπου πήγαμε να βρούμε την εκλογική διαδικασία δεν υπήρχε πουθενά».

Προσδιορίζει επίσης ότι «σ' αυτές τις εκφυλιστικές διαδικασίες εμφανίζονται εκατοντάδες ψηφίσαντες, παρότι κατά την πρώτη ημέρα των αρχαιρεσιών που η κάλπη βρισκόταν στην πρωτεύουσα του νομού, τη Χαλκίδα, και όπου ήμασταν παρόντες, προσήλθαν να ψηφίσουν λιγότεροι από 40!». Και εκφράζει τον προβληματισμό «αν αυτή η εκφυλιστική εκλογική διαδικασία θα νομιμοποιηθεί από τον δικαστικό αντιπρόσωπο που έχει ορίσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας».

Συνεχίζοντας, η «Αγωνιστική Συνεργασία» επισημαίνει πως εκτός από την επιδίωξη για ένα Σωματείο που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας, στόχος της ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ και της εργοδοσίας είναι η αλλοίωση του συσχετισμού δύναμης στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, αναφέροντας:

«Με τους νόθους αντιπροσώπους που επιδιώκουν να εκλέξουν, θέλουν να αλλοιώσουν τον πραγματικό συσχετισμό στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας. Δηλαδή, να γυρίσουν το ΕΚΕ στα χρόνια που ήταν κλειστό για τους εργάτες, με κατεβασμένα ρολά και έξω από τους χώρους δουλειάς, τότε δηλαδή που η εργοδοσία αλώνιζε ανενόχλητη και οι εργαζόμενοι δεν είχαν αποκούμπι!

Η εργοδοσία δεν μπορεί να χωνέψει το γεγονός ότι τα τελευταία σχεδόν δυόμισι χρόνια την πρώτη ευθύνη λειτουργίας του ΕΚΕ έχουν αναλάβει οι αγωνιστικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα. Γιατί έχασε από τα χέρια της ένα στήριγμα που πέρασε στα χέρια των εργαζομένων. Και αυτό της έχει κοστίσει, πασχίζει να το πάρει πίσω».

Η ανακοίνωση θυμίζει τους μεγάλους αγώνες στους οποίους συνέβαλε καθοριστικά το Εργατικό Κέντρο, όπως στα Ναυπηγεία, στη SABO 5.3. και αλλού, αγώνες για το εισόδημα, τις ΣΣΕ, για την Παιδεία, την Υγεία, το νερό κ.ά.

Και ξεκαθαρίζει: «Η εργοδοσία και τα κόμματα που τη στηρίζουν, οι διάφοροι τοπικοί "παράγοντες" αλλά και οι εκπρόσωποι όλων αυτών μέσα στα σωματεία και στο ΕΚΕ είναι γελασμένοι εάν νομίζουν ότι το εργατικό κίνημα θα επιτρέψει να κυκλοφορούν σωματεία φαντάσματα, όργανα αναπαραγωγής αντιπροσώπων των εργοδοτών!».

Στο πλαίσιο αυτό απαιτεί να σταματήσει τώρα ο εκφυλισμός και υπογραμμίζει ότι «οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους θα εξασφαλίσουν με κάθε τρόπο την αγωνιστική κατεύθυνση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, για να μπορούν στα δύσκολα να έχουν το δικό τους σπίτι και στήριγμα στους αγώνες ενάντια στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις. Κάθε τίμιος συνδικαλιστής πρέπει να πάρει θέση και να καταδικάσει τα εκφυλιστικά αυτά φαινόμενα που βάζουν την εργοδοσία μέσα στα Συνδικάτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ