Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να διερευνηθεί ο θάνατος μετανάστη σε Αστυνομικό Τμήμα

Nεκρός βρέθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου μέσα στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα ο 37χρονος μετανάστης από το Πακιστάν Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ που εργάζονταν ως διανομέας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της οικογένειάς του ο άνδρας ήταν εξαφανισμένος από τις 13 Σεπτέμβρη και οι συγγενείς του δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του. Οπως διαπίστωσαν μεταφέρθηκε σε 4 αστυνομικά τμήματα της Ομονοίας, Πατησίων, Κολωνού και Ν. Ιωνίας έως τις 21 Σεπτέμβρη, για να εντοπιστεί τελικά νεκρός στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα με εμφανείς κακώσεις και τραυματισμούς σε όλο του το σώμα.

Σύμφωνα με προφορικές εξηγήσεις της αστυνομίας στη συνήγορο της οικογένειας του Μοχάμεντ δεν εντοπίστηκε στο κρατητήριο, αλλά στην αίθουσα προσωρινής κράτησης του αστυνομικού τμήματος, που όλως τυχαίως είναι το μόνο σημείο που δεν καλύπτεται από κάμερες ασφαλείας.

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα για το πώς ο νέος αυτός άνθρωπος κατέληξε. Οι συγγενείς του καταγγέλλουν βασανιστήρια στο Αστυνομικό Τμήμα κάτι που πρέπει να διερευνηθεί. Οπως διαρρέεται από την αστυνομία με βάση την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος εμφανίζεται «να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, που αποδίδονται σε χρήση ουσιών». Ωστόσο και αυτή εκδοχή αυξάνει τα ερωτήματα πως ένας άνθρωπος που βρέθηκε κρατούμενος πέθανε μέσα σε ένα Αστυνομικό Τμήμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποσωληνώθηκε ο δολοφόνος της 28χρονης στους Αγ. Αναργύρους (10/4/2024)
«Μπροστά στα μάτια μου χτύπησαν γυναίκες με παιδιά» (20/7/2017)
Παρέμβαση για την προστασία των μεταναστών (21/9/2010)
Καταγγελία για τον ξυλοδαρμό του μετανάστη (5/3/2009)
Κράτησαν Nιγηριανό επί 15 μέρες στο Tμήμα (29/11/2008)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (29/9/2006)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ