Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Οι ανάγκες των παιδιών δεν είναι κόστος προς περικοπή»

Πανελλαδική κινητοποίηση για την Ειδική Αγωγή αύριο Σάββατο στο υπουργείο Παιδείας

Δεκάδες σωματεία, φορείς της Ειδικής Αγωγής και του αναπηρικού κινήματος από διάφορες περιοχές της χώρας, σύλλογοι και ενώσεις γονέων και κηδεμόνων και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής ενώνουν τη φωνή τους για το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση και την αποκατάσταση, μέσα από την κινητοποίηση που διοργανώνεται αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας.

Στελέχωση των σχολείων με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, σύγχρονα, ασφαλή κτίρια και δημόσιο, δωρεάν, ασφαλές σύστημα μεταφοράς, ικανοποίηση των αιτημάτων για Παράλληλη Στήριξη και σχολικούς νοσηλευτές, στήριξη των οικογενειών των παιδιών ΑμεΑ, δωρεάν θεραπείες για όλα τα παιδιά, βρίσκονται ανάμεσα στις διεκδικήσεις. Ωστε να μπει τέλος στις ελλείψεις και τις περικοπές, σε μία «Ειδική Αγωγή της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα που προσβάλλει εμάς, τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς, γιατί λειτουργεί στη λογική του κόστους - οφέλους για τα κέρδη των λίγων», όπως περιγράφεται στο κάλεσμα.

  • Για τις τεράστιες ελλείψεις στη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων και την απαράδεκτη ιδιωτική μεταφορά των μαθητών, που συνθέτουν μία ακόμα χειρότερη χρονιά στην Ειδική Αγωγή, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή το ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ