Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Μαχητική παρέμβαση για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Και να παρθούν πίσω οι τελευταίες αυξήσεις - «φωτιά»

Σε μαχητική παρέμβαση στη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα προχώρησαν χτες Συνταξιουχικά Σωματεία και το Εργατικό Κέντρο, απαιτώντας να μην ισχύσουν οι νέες αυξήσεις - «φωτιά» στα φάρμακα και δωρεάν φαρμακευτική αγωγή. «Οχι στο Φάρμακο - εμπόρευμα», τόνισαν, διεκδικώντας τώρα εξασφαλισμένη από το κράτος ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

Τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ, συνέχεια αυτών των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ., συνολικά στον τομέα της Υγείας αλλά και σε αυτόν του Φαρμάκου, έρχονται να προσθέσουν νέα δυσβάσταχτα βάρη στους χαμηλοσυνταξιούχους και συνολικά στα λαϊκά στρώματα, που την ίδια ώρα μαστίζονται από την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, την ανασφάλεια στους χώρους δουλειάς κ.λπ.

Οι αυξήσεις 2,5% που εξήγγειλε η κυβέρνηση (και όχι για όλους τους συνταξιούχους) αποτελούν κοροϊδία, αφού αυτές εξανεμίζονται από τις συνεχείς ανατιμήσεις στα φάρμακα, υπογράμμισαν και κάλεσαν να καταργηθεί η λίστα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, να καλύπτονται από το κράτος όλα τα φάρμακα και σκευάσματα που συνταγογραφούν οι γιατροί.

Στην παρέμβασή τους στον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ, τόνισαν ότι ένας συνταξιούχος που καλείται σήμερα να κάνει διάφορες αγωγές μπορεί να έχει έξοδα εκατοντάδων ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα υπόλοιπα για τη διαβίωσή του.

«Δεν θα δεχτούμε να πεθάνουμε επειδή δεν έχουμε να πληρώσουμε», διατράνωσαν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, επισημαίνοντας ότι «δώσαμε ένα πρώτο μήνυμα, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ακόμη πιο δυναμικά».

Τέλος, χαρακτηρίζουν απαράδεκτες τις αποφάσεις της κυβέρνησης, που μόνο σκοπό έχουν την εξυπηρέτηση των κερδών των φαρμακοβιομηχάνων, και απαιτούν επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που επικρατούν στον δημόσιο τομέα Υγείας, με τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού και την απαραίτητη λειτουργία νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνουν τις δράσεις τους μπροστά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο (25/10/2023)
Αποφασιστικά στην πάλη ενάντια στην αποψίλωση του μοναδικού παιδιατρικού νοσοκομείου (2/6/2022)
Πανθεσσαλική συγκέντρωση χτες στη Λάρισα (6/12/2017)
Απαράδεκτες πρακτικές καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι (19/1/2017)
Συνταξιούχοι και απεργοί του Δημοσίου διαδήλωσαν για την Υγεία (21/3/2014)
Πολυήμερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων (7/4/2013)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ