Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σοβάς κατέρρευσε σε αίθουσα εν ώρα μαθήματος!

Από τύχη δεν τραυματίστηκε μαθητής στο 3ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης

Ενα ακόμα περιστατικό με πτώση σοβάδων σημειώθηκε χτες στο 3ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας την άθλια κατάσταση των περισσότερων σχολικών κτιρίων στο κέντρο του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την πολύχρονη εγκατάλειψη από τις διοικήσεις των δήμων διαχρονικά και την πολιτική υποχρηματοδότησης.

Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί την ώρα του μαθήματος, στην αίθουσα 26, όπου λειτουργεί το Τμήμα Α1, όταν αποκολλήθηκε και έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι σοβά από την οροφή. Από τύχη δεν τραυματίστηκε ο μαθητής που καθόταν στο τελευταίο θρανίο, καθώς έπεσε ακριβώς πίσω του. Τρομοκρατημένοι απομακρύνθηκαν οι μαθητές και η εκπαιδευτικός που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στην τάξη.

Ενημερώθηκε απευθείας η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η οποία ...παρέπεμψε στον δήμο. Αμέσως ενημερώθηκε η αντιδημαρχία Παιδείας, η οποία με τη σειρά της ...παρέπεμψε στην αντιδημαρχία Τεχνικών Εργων.

Η κατάσταση του κτιρίου, όπου στεγάζονται το 3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, είναι γνωστή στη διοίκηση του δήμου, καθώς την ανέδειξαν εδώ και μήνες οι Σύλλογοι Γονέων, απαιτώντας να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να κάνουν μάθημα σε ασφαλές κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου πήγε στο σχολείο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όμως από τότε δεν έγινε καμία σχετική παρέμβαση.

Ενώ οι γονείς καταδείκνυαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο και την αυλή του σχολείου, η μόνη παρέμβαση που έγινε το τελευταίο διάστημα ήταν εργασίες διαχωρισμού αιθουσών με γυψοσανίδες, για το στρίμωγμα / στέγαση των μαθητών του Διαπολιτισμικού Σχολείου που έμεινε άστεγο μετά από βεβιασμένη απόφαση της διοίκησης του δήμου να το απομακρύνει από το λυόμενο που στεγαζόταν, λόγω ακαταλληλότητας, επειδή παρήλθε ο χρόνος λειτουργίας του.

Τα σχολεία δεν είναι αποθήκες ψυχών - σύγχρονα σχολεία για όλα τα παιδιά

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Το σύνθημα του πανό που κρέμασαν οι γονείς έξω από το σχολείο, ήδη από το καλοκαίρι: "Τα σχολεία δεν είναι αποθήκες ψυχών - σύγχρονα σχολεία για όλα τα παιδιά", δυστυχώς δεν συγκίνησε τους αρμόδιους φορείς, για να έρθει σήμερα το συγκεκριμένο περιστατικό, να επαληθεύσει του γονείς και να εκθέσει τον δήμο και την κυβέρνηση».

Απαιτεί εδώ και τώρα: Πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολικά κτίρια άμεσα. Ουσιαστικό ενδελεχή έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια - προσεισμικός έλεγχος - έξοδοι διαφυγής - πυρασφάλεια - ασφαλής ηλεκτρολογική εγκατάσταση - επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης). Κατασκευή νέων, ασφαλών και σύγχρονων σχολικών κτιρίων, αλλά και αναβάθμιση των σχολικών υποδομών για την εξυπηρέτηση των αυξημένων εκπαιδευτικών απαιτήσεων του 21ου αιώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ