Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Αύριο η κεντρική εκδήλωση για τα 80χρονα

Ξεκίνησε χτες η έκθεση στον χώρο της Μάντρας

Χτες Πέμπτη συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις της Τομεακής Επιτροπής Πειραιά του ΚΚΕ και του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για τα 80 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς στις 17 Αυγούστου 1944.

Συγκεκριμένα ξεκίνησε τη λειτουργία της η έκθεση στον χώρο της Μάντρας. Η έκθεση είναι διαμορφωμένη σε ενότητες, όπου εκτός από το χρονικό του Μπλόκου και τα γεγονότα της περιόδου στην Κοκκινιά και τον Πειραιά καταπιάνονται συνολικά με τα χρόνια της Κατοχής, την ΕΑΜική Αντίσταση έως την Απελευθέρωση και την ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη. Μέσα από φωτογραφίες, εφημερίδες, σκίτσα και άλλο υλικό ξεδιπλώνονται οι ηρωικές σελίδες που γράφτηκαν από τον λαό μας με μπροστάρη το ΚΚΕ. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή σήμερα και αύριο 5 μ.μ. με 9 μ.μ.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο προβλήθηκε η ταινία «Το Μπλόκο», σκορπώντας ρίγη συγκίνησης σε όσους την παρακολουθήσαν.

Αύριο, Σάββατο 28 Σεπτέμβρη στις 8 μ.μ. θα γίνει η κεντρική συγκέντρωση - εκδήλωση, στην πλατεία της Μάντρας (πλατεία Οσίας Ξένης). Θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε επιμέλεια Γιάννη Παπαζαχαριάκη. Τραγουδούν: Ασπασία Στρατηγού, Δημήτρης Κανέλλος, Κώστας Τριανταφυλλίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ