Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕUROPA LEAGUE
Πλήρωσε τα λάθη στα μετόπισθεν ο ΠΑΟΚ

Πληρώνοντας τις ολιγωρίες στην άμυνα και μάλιστα σε κρίσιμα σημεία του ματς, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα στην Κωνσταντινούπολη με 3-1 από τη Γαλατασαράι για την 1η αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Παρά τη σε γενικές γραμμές αξιόλογη εμφάνιση, κόντρα σε μία από τις ισχυρότερες και πλέον φιλόδοξες ομάδες στη φετινή διοργάνωση, οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν μπόρεσαν να κάνουν το θετικό ξεκίνημα. Καταλυτικό ρόλο σε αυτό - πέραν των αμυντικών λαθών, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι γηπεδούχοι - έπαιξε και η αδυναμία που έδειξαν οι παίκτες της ελληνικής ομάδας στο να αξιοποιήσουν τις καλές στιγμές που δημιούργησαν.

Στο πρώτο μέρος η Γαλατά πίεσε, μέχρι την ανάπαυλα όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοτάρσκι, ο οποίος με καίριες επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του ΠΑΟΚ. Στην επανάληψη η τουρκική ομάδα άνοιξε νωρίς το σκορ με αυτογκόλ του Μπάμπα (48'), ωστόσο ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και ισοφάρισε στο 67' με τον Κωνσταντέλια. Το γκολ ανέβασε την ψυχολογία του «Δικεφάλου του Βορρά», που ανέβασε ρυθμούς, αλλά τα αμυντικά λάθη σε φάση διαρκείας της Γαλατά στο 75' επέτρεψαν στον Ακγιούν να ξαναδώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Με τον ΠΑΟΚ να ανοίγεται αρκετά στο τελευταίο 20λεπτο, κυνηγώντας την ισοφάριση χωρίς να τα καταφέρνει, οι γηπεδούχοι στο φινάλε (90'+5) ανέβασε τον δείκτη του σκορ με σκόρερ τον Ικάρντι, ο οποίος επίσης εκμεταλλεύτηκε κενό στο κέντρο της άμυνας της ελληνικής ομάδας.

Γαλατασαράι: Γκιουνάι, Αϊχάν (84' Γέλερτ), Σάντσες, Μπαρντακτσί, Γιάκομπς, Σάρα, Τορέιρα, Γιλμάζ (88' Μπατσουαγί), Ακγιούν (88' Κουτλού), Μέρτενς (78' Ντεμιρμπάι), Οσιμέν (78' Ικάρντι).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Κόλι, Μπάμπα, Γιόνι, Οζντόεφ (77' Σβαμπ), Καμαρά (81' Μπακαγιόκο), Τάισον, Κωνσταντέλιας (77' Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Τσάλοφ (71' Τισουντάλι).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ