Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ
Η πρεσβεία του Ισραήλ εμπλέκεται σε κινηματογραφικά φεστιβάλ

Μόλις μια βδομάδα πέρασε από την ανακοίνωση των διοργανωτών του Φεστιβάλ Animasyros ότι σταματούν τη συνεργασία με την πρεσβεία του Ισραήλ λόγω αντιδράσεων. Ενώ δεν έχει περάσει μήνας από το κινηματογραφικό Φεστιβάλ στο Καστελόριζο, στο οποίο καταγγέλθηκε από πολλούς συμμετέχοντες το γεγονός ότι συνεργάζεται με την πρεσβεία του Ισραήλ και το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

Με αφορμή την «οργανωμένη παρέμβαση» της πρεσβείας του Ισραήλ σε κινηματογραφικά φεστιβάλ της χώρας μας, η Ενωση Σκηνοθετών - Δημιουργών έβγαλε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει «μαζί με τα εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, την συστηματική γενοκτονία από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, πρώτα και κύρια στη Γάζα, αλλά και ευρύτερα στις άλλες Παλαιστινιακές κατεχόμενες περιοχές».

Στέκονται επίσης και στο ότι «στη χώρα μας εκτυλίσσεται μια ιδιόμορφη παρέμβαση με τη συμμετοχή της ισραηλινής πρεσβείας, ειδικά στον τομέα του κινηματογράφου.

Είχαμε τα γυρίσματα μιας ισραηλινής προπαγανδιστικής ταινίας, όπου οι Ελληνες συμμετέχοντες ηθοποιοί όταν αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει, αντέδρασαν και προχώρησαν σε απεργία.

Αυτό το καλοκαίρι, σε αρκετά από τα κινηματογραφικά Φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στη χώρα μας, ανιχνεύεται οργανωμένα η παρουσία της σε αυτά, της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα, αλλά και άλλων κρατικών θεσμών του Ισραήλ, που με χορηγίες τους "στηρίζουν" αυτά τα φεστιβάλ, ενώ δεν διστάζουν να εμπλακούν και στο πρόγραμμά τους, επιλέγοντας ταινίες προπαγανδιστικές της γενοκτονίας που πραγματοποιείται στην Παλαιστίνη ή αποκλείοντας άλλες ταινίες μη αρεστές σε αυτούς.

Ηδη ένα από αυτά τα φεστιβάλ, ύστερα από μαζικές αντιδράσεις, διέκοψε τη συνεργασία του με την ισραηλινή πρεσβεία.

Οι παρεμβάσεις αυτές και η ένοχη σιωπή όσων συνεργάζονται στην προσπάθεια να ξεπλύνουν το αίμα από τα χέρια των δολοφόνων, να είναι σίγουροι ότι θα βρουν μπροστά τους την καταδίκη από το σύνολο των ανθρώπων του κινηματογράφου και όχι μόνο.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ