Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Καταγγέλλουν τις αποζημιώσεις - ψίχουλα και την κυβερνητική κοροϊδία

Σήμερα στις 7 μ.μ. στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Λάρισα η αγωνιστική «υποδοχή» κυβερνητικού κλιμακίου

Οργισμένοι για τις αποζημιώσεις - κοροϊδία που δόθηκαν χτες, μετά από μεγάλη καθυστέρηση και πολλές αναβολές, για τις ζημιές που προκλήθηκαν τον Σεπτέμβρη του 2023, οι βιοπαλαιστές αγρότες της Λάρισας θα «υποδεχτούν» αγωνιστικά το κυβερνητικό κλιμάκιο που θα βρεθεί σήμερα στη Λάρισα, το οποίο θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με θέμα: «Από την Αποκατάσταση στην Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας», στην αίθουσα του Νέου Διοικητηρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η παράσταση διαμαρτυρίας, η οποία αποφασίστηκε μετά από συσκέψεις που οργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού, θα γίνει σήμερα στις 7 μ.μ.

Οι αγρότες, που δίνουν μάχη για να παραμείνουν στον τόπο και τις καλλιέργειές τους, καταγγέλλουν ότι τα επιπρόσθετα ποσά που δόθηκαν, συμπληρώνοντας την αρχική προκαταβολή, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων συνιστούν ψίχουλα που δεν καλύπτουν τα τρέχοντα καλλιεργητικά έξοδα. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες αγρότες του δήμου Αγιάς, παρότι ο δήμος τους κηρύχθηκε πλημμυρόπληκτος, έχουν αποκλειστεί από την καταβολή αποζημιώσεων.

Με την κινητοποίησή τους οι αγρότες αναδεικνύουν ότι έναν χρόνο μετά τις καταστροφές του «Daniel», τα μεγάλα λόγια για «αποκατάσταση» παραμένουν κενό γράμμα, απουσιάζει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός διαχείρισης του νερού και αντιπλημμυρικής θωράκισης και οι όποιες ενέργειες γίνονται χαρακτηρίζονται από αποσπασματικότητα.

Ακόμα, εκφράζουν την αντίθεσή τους στο λεγόμενο «σχέδιο ανασυγκρότησης» της περιοχής, που προωθούν κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή, έχοντας ως μπούσουλα το περιβόητο πόρισμα της ολλανδικής εταιρείας. Με αυτό προωθείται, μεταξύ άλλων, η πλήρης εμπορευματοποίηση του νερού, η αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα, η συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια, όπως επιτάσσουν η ΚΑΠ της ΕΕ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στη χώρα μας, η υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση και η στήριξη νέων κερδοφόρων επενδύσεων των ομίλων.

Οι αγρότες διεκδικούν ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση, αποκατάσταση και αποζημίωση στο 100% των ζημιών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ