Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
«ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» - ΓΑΛΛΙΑ
Αξονες δράσης για τις «εθνικές φιλοδοξίες» των μονοπωλίων

«Προστασία των επιχειρήσεων» και της ανταγωνιστικότητας προκρίνει η RN στο νέο της οικονομικό πρόγραμμα, ζητώντας ίδρυση «νέων συνδικάτων» που θα στηρίζουν την «παραγωγικότητα της εταιρείας»

«Οι επιχειρήσεις παράγουν τον πλούτο της χώρας μας και την ορμή της οικονομίας μας. Πρέπει να τις στηρίξουμε», σημειώνει η «Εθνική Συσπείρωση» (Rassemblement National - RN) της Μαρίν Λεπέν στους επικαιροποιημένους της Αξονες για την Οικονομία που έδωσε στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνοντας καθαρά ότι αποστολή της είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Βασικό μας ζητούμενο είναι «η επανευθυγράμμιση των οικονομικών μας συμφερόντων και των εθνικών μας φιλοδοξιών», επισημαίνει η RN, που τάσσεται υπέρ μιας «πραγματιστικής ατζέντας» στην οικονομία, που δεν θα είναι «φιλελεύθερη με την αγγλο-σαξονική έννοια - καθώς το κράτος αναλαμβάνει ρόλο» και θα «ενθαρρύνει την παραγωγικότητα, την εργασία, την επένδυση», θα «λαμβάνει υπόψιν την οικονομική ταυτότητα της Γαλλίας...». Και συμπλήρωσε ότι αναφέρεται «στην οικοδόμηση μιας πολιτικής θεμελιωμένης στην απελευθέρωση των οικονομικών δυνάμεων, την προστασία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και την αποκατάσταση του κράτους και της θέσης του στην οικονομία».

Και «νέα συνδικάτα» στην υπηρεσία του εργοδότη

Φυσικά, ως άξιος εκπρόσωπος των γαλλικών μονοπωλίων, η RN δεν προσπερνά την ανάγκη σφυρηλάτησης της κοινωνικής συνοχής και του «διαλόγου» με τον οποίο η μεγαλοεργοδοσία θα μπορεί σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς να κρατά τους εργάτες υποταγμένους στις δικές της προτεραιότητες και ανάγκες. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, επιμένει στην ανάγκη να «διευκολυνθεί η δημιουργία νέων συνδικάτων», με «ψύχραιμο κοινωνικό διάλογο», αφού αυτός «ωφελεί την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ