Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Με το βλέμμα στο ΠΑΣΟΚ η πορεία προς το έκτακτο συνέδριο

Με το βλέμμα στραμμένο στο ΠΑΣΟΚ και την εκλογή νέου προέδρου πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριό του και τις δικές του προεδρικές εκλογές, καθώς κοινή είναι η εκτίμηση πως η επικράτηση του ενός ή του άλλου στο ΠΑΣΟΚ θα επιταχύνει ή θα φρενάρει τα σχέδια για τη «μεγάλη κεντροαριστερά» και θα έχει αντανάκλαση στην κατάληξη των διεργασιών και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Χτες κατέθεσαν επισήμως τις υποψηφιότητές τους ο Σ. Φάμελλος και ο Π. Πολάκης, ενώ εκκρεμεί η κατάθεση υποψηφιότητας απ' τον Στ. Κασσελάκη γεγονός που πυροδοτεί φήμες και σενάρια για τις προθέσεις του, μεταξύ των οποίων και για το αν σκοπεύει να προσβάλει την απόφαση καθαίρεσής του στο συνέδριο που θα προηγηθεί της εκλογής προέδρου.

Ο Σ. Φάμελλος που μια μέρα πριν είχε παραστεί σε εκδήλωση με ομιλητή τον Αλ. Τσίπρα όπου οι κάμερες κατέγραψαν το ενσταντανέ του θερμού εναγκαλισμού τους, στη δήλωση με την οποία συνόδευσε την υποψηφιότητά του, εγκωμίασε τον πρώην πρόεδρο και την κυβέρνησή του, χαρακτηρίζοντας «σημείο αναφοράς την παρακαταθήκη της κυβέρνησης της Αριστεράς, του Αλέξη Τσίπρα, που κράτησε την κοινωνία και την Ελλάδα όρθια. Εξω από τα μνημόνια, με διεθνές κύρος, με θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς»!

Εμφανίστηκε σαν εγγυητής της ενότητας, που θα τερματίσει την εσωστρέφεια και την τοξικότητα.

Απ' την πλευρά του, ο Π. Πολάκης κατέθεσε την υποψηφιότητά του στην γραμματέα του κόμματος, προσκομίζοντας 32 υπογραφές μελών της ΚΕ και το «Πόθεν Εσχες» του. Θιασώτης κι αυτός του «ρεαλισμού» του κεφαλαίου δήλωσε πως «η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση που να προβάλλει ένα εφαρμόσιμο, ριζοσπαστικό, κοινωνικά αναγκαίο και λαϊκά κατανοητό πρόγραμμα διακυβέρνησης ως εναλλακτική στη διακυβέρνηση του Μητσοτάκη, ο οποίος κλείνει τον κύκλο του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ