Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής

-- Το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ θα πραγματοποιήσει σήμερα Παρασκευή εκδήλωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, για να τιμήσει την ίδρυση του ΕΑΜ που έγινε στις 27 Σεπτέμβρη 1941.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Παρουσίαση των μνημείων - τόπων θυσιαστηρίων αγωνιστών 1941 - 1950 νομού Λάρισας. Ομιλία από τον πρόεδρο του Παραρτήματος Θανάση Σερδένη. Κατάθεση στεφανιών στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου.

-- Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Αιγάλεω και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν την Κυριακή 29 Σεπτέμβρη ιστορικό περίπατο στο πλαίσιο της επετείου των 80 χρόνων από την Απελευθέρωση της Αθήνας, αλλά και της μάχης του Αη Γιώργη και της θηριωδίας των ναζί κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους εναντίον του λαού της πόλης στις 29/9/1944. Το σημείο συνάντησης είναι στην πλατεία στη συμβολή Θηβών και Σμύρνης στις 6 μ.μ. Ο τερματισμός του περιπάτου θα γίνει στο μνημείο επί της πλατείας 29ης Σεπτεμβρίου 1944 (Λεωφ. Κηφισού και Σμύρνης), όπου θα πραγματοποιηθεί και κατάθεση στεφάνων.

-- Η ΚΟ Αγ. Βαρβάρας του ΚΚΕ και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ πραγματοποιούν εκδήλωση προς τιμήν των εκτελεσμένων πατριωτών του μαρτυρικού Σεπτέμβρη 1944 στο ρέμα Δούσμανη από γερμανικό απόσπασμα κατοχής. Την Κυριακή 29 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ. στο μνημείο στη συμβολή των οδών Σαράφη και Δούσμανη, θα γίνει ομιλία για το χρονικό της εκτέλεσης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

-- Η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ και το ΤΣ της ΚΝΕ τιμούν τα 80 χρόνια της απελευθέρωσης της Πρέβεζας από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα κατοχής που πέτυχε ο ΕΛΑΣ τον Σεπτέμβρη του 1944, τους αγωνιστές της μάχης της Πρέβεζας και τους εκτελεσθέντες ΕΑΜίτες και ανταρτοΕΠΟΝίτες από τον ΕΔΕΣ στην Παργινόσκαλα, με διήμερο εκδηλώσεων στις 28 και 29 του Σεπτέμβρη.

Το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 8 μ.μ. στην πλατεία Ανδρούτσου θα πραγματοποιηθεί μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα για την απελευθέρωση, τη μάχη της Πρέβεζας και τα γεγονότα της Παργινόσκαλας. Ομιλία από τον Φάνη Παρρή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος του Τμήματος Ιστορίας του ΚΚΕ. Αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι.

Την Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 10.30 π.μ. στο Μνημείο Παργινόσκαλας θα πραγματοποιηθεί ομιλία και κατάθεση στεφάνων προς τιμήν των πεσόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ