Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο τραπέζι και η αλλαγή του εκλογικού νόμου

Αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να υπάρχει ενισχυμένη πλειοψηφία που να εφαρμόσει απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, χωρίς παζάρια και καθυστερήσεις, ζήτησε ο υπουργός της κυβέρνησης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης. Ταυτόχρονα, δείχνοντας την κοινή στρατηγική βάση όπου κινούνται όλα τα αστικά κόμματα και μορφώματα, δεν απέκλεισε συνεργασία με την Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο «DNews», ισχυρίστηκε ότι «η έλλειψη ισχυρού αντιπάλου δεν ευνοεί τη ΝΔ, τη βλάπτει, και το πολιτικό μας σύστημα εάν συνεχίσει η αντιπολίτευση να έχει αυτήν τη μορφή, θα οδηγηθεί ασφαλώς σε πρωτόγνωρη μορφή που δεν την έχουμε ξαναζήσει». Σε αυτό το πλαίσιο, δήλωσε «υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου» με στόχο «ισχυρές κυβερνήσεις». «Είμαι υπέρ της ενισχυμένης πλειοψηφίας, θέλω αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Δεν πιστεύω καθόλου πια σε κυβερνήσεις συνεργασίας», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι «οι αδύναμες πλειοψηφίες δημιουργούν όχι μόνο αδύναμες κυβερνήσεις, αλλά και ερμαφρόδιτες κυβερνήσεις».

Δεν απέκλεισε ωστόσο να τα βρούνε. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την περίπτωση Λατινοπούλου, είπε αρχικά ότι δεν μπορεί να την «δει» ως κυβερνητικό τους σύμμαχο. «Αν όμως σε ένα κοινοβούλιο δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, τότε σε αναγκάζει η ζωή να κάνεις πολλών ειδών συμβιβασμούς», πρόσθεσε, έστω κι αν τους ξόρκισε, ότι «δεν είναι καλό πράγμα στην πολιτική, γιατί ενισχύουν την απαξία του πολιτικού συστήματος».

Από πλευράς Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης αρκέστηκε χτες να διαψεύσει ότι συζητείται αλλαγή του εκλογικού νόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ