Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε φορεία κοιμούνται νοσηλευτές στο Σισμανόγλειο

Εκοψε τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας η δημοτική αρχή

Εργαζόμενοι που κοιμούνται τα βράδια σε φορεία, επειδή δεν μπορούν να φτάσουν σπίτι τους, κι εργαζόμενοι που είναι αναγκασμένοι να περπατούν ώρες πριν πιάσουν δουλειά κατάκοποι: Αυτά βιώνουν οι «ήρωες» υγειονομικοί στο Σισμανόγλειο, όπως καταγγέλλει το Σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Πιο συγκεκριμένα, η παραπάνω ντροπιαστική εικόνα είναι αποτέλεσμα απόφασης της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου, από τον περασμένο Αύγουστο που έχει κόψει τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας, το μοναδικό μέσο που εξυπηρετεί τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και τους μεταφέρει σε μέσο σταθερής τροχιάς. Μετά τις έντονες πιέσεις και διαμαρτυρίες του Σωματείου, η δημοτική αρχή Αμαρουσίου αποκατάστησε τμήμα των δρομολογίων τα οποία όμως τελειώνουν στις 8.30 μ.μ. Από τη μεριά της η δημοτική αρχή προβάλλει ως δικαιολογία ότι δεν έχει πάρει τα αναγκαία κονδύλια από την Περιφέρεια.

«Οι συγγενείς των ασθενών αναγκάζονται να πληρώνουν ταξί. Δύο ηλικιωμένοι χτες, αναζητούσαν τρόπο να φτάσουν στα ΜΜΜ μέσα στο βράδυ, γιατί δεν είχαν λεφτά για ταξί. Οι νοσηλευτές αναγκάζονται να κοιμούνται σε φορεία, γιατί την άλλη μέρα είναι πρωινοί και ο χαμηλός μισθός τους δεν φτάνει ούτε για τα αναγκαία. Το ίδιο ισχύει και για τη βραδινή βάρδια (νοσηλευτές, καθαρίστριες, σεκιούριτι) που πρέπει να περπατήσουν μία ώρα προτού πιάσουν δουλειά και δεν γίνεται να πληρώνουν 7 και 10 ευρώ σε ταξί κάθε βράδυ», καταγγέλλει στον «Ριζοσπάστη» ο Ανδρέας Σαμαρίδης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου.

Για το γεγονός ενημερώθηκε και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αμαρουσίου που αναφέρει πως θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις του Σωματείου για το σοβαρό αυτό πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ