Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μεγάλη συναυλία - μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης για δημόσια και δωρεάν Υγεία

Από τη μεγάλη συναυλία στο Ηράκλειο
Από τη μεγάλη συναυλία στο Ηράκλειο
Συνεχίζονται στην Κρήτη οι μαζικές αγωνιστικές παρεμβάσεις για την Υγεία, με διοργανωτές δεκάδες σωματεία και φορείς από όλο το νησί.

Ετσι, και ενόψει του μεγάλου παγκρήτιου συλλαλητηρίου στις 6 Νοέμβρη, στο Ηράκλειο, με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ η συναυλία στον ίδιο νομό. Την πρωτοβουλία πήρε η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου (ΕΓΕΣΥΝΗ), και στηρίχθηκε από υγειονομικά Σωματεία του Ηρακλείου, εργατικά σωματεία και το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ.

Η συναυλία πήρε τη σκυτάλη από την προηγούμενη που είχε γίνει στα Χανιά, όπως και από τις μεγάλες κινητοποιήσεις που γίνονται τους τελευταίους μήνες σε όλους τους νομούς. Ξεκίνησε με προβολή ταινίας μικρού μήκους που περιέγραφε την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Αλέξανδρο Καφετζάκη, πρόεδρο της ΕΓΕΣΥΝΗ.

Τραγούδησαν: οι Γιώργης Μανωλάκης, Δημήτρης Μυστακίδης, Βασίλης Σκουλάς, Ταφ Λάθος, Δράμα Κωμικού & The dramoulins, Χαΐνηδες, Ψαραντώνης, Ψαρογιώργης.

Πάλι με τη συνοδεία αστυνομίας σε νοσοκομείο η κυβέρνηση

Στο μεταξύ, πάτο δεν έχει ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης, της 7ης ΥΠΕ και διοικήσεων νοσοκομείων.

Μετά την προχτεσινή προσπάθεια παρεμπόδισης την υγειονομικών στο ΠΑΓΝΗ από αστυνομικές δυνάμεις να συνομιλήσουν με τον υφυπουργό Υγείας κ. Βαρτζόπουλο, σειρά είχε χτες το Νοσοκομείο Χανίων. Και εκεί, δεκάδες υγειονομικοί του νοσοκομείου, εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ και μέλη του Συλλόγου οικογένειας του ΚΕΘΕΑ υποδέχτηκαν με πανό και συνθήματα τον υφυπουργό Υγείας κ. Βαρτζόπουλο, τον οποίο για ακόμα μια φορά συνόδευαν αστυνομικοί. Οι αστυνομικές δυνάμεις μάλιστα πέρασαν εντός του νοσοκομείου και προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους υγειονομικούς που διαμαρτύρονταν για την υποστελέχωση της ψυχιατρικής κλινικής Χανίων, η οποία έχει μείνει με έναν ειδικευμένο ψυχίατρο και τη συνολική υποβάθμιση του νοσοκομείου.

Αστυνομικές δυνάμεις εμποδίζουν την κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Χανίων
Αστυνομικές δυνάμεις εμποδίζουν την κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Χανίων
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ν . Χανίων Βαρδής Γεωργακάκης χαρακτήρισε ντροπή τη συμπεριφορά της αστυνομίας, που κλήθηκε για να εμποδίσει την πρόσβαση των εργαζομένων στον υφυπουργό που ήθελαν να του μεταφέρουν τα αιτήματά τους. Και κατήγγειλε ότι ο υφυπουργός αρνήθηκε να δει αυτούς που καθημερινά δίνουν αγώνα να κρατήσουν το δημόσιο σύστημα όρθιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ