Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Καταγγέλλει τη σκληρή μεταχείριση ανήλικων κρατουμένων

Το ΚΚ Βενεζουέλας καταδικάζει τη στάση των αρχών της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο, για τη σκληρή μεταχείριση που υφίστανται 8 ανήλικοι που συγκαταλέγονται στους εκατοντάδες κρατούμενους από λαϊκές συνοικίες που αντέδρασαν στο γεγονός ότι η Εθνική Εκλογική Επιτροπή, ενώ δεν ανακοίνωσε τα αναλυτικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 28 Ιούλη, ανακήρυξε ως Πρόεδρο τον Μαδούρο.

Οι συγγενείς αυτών των νέων έχουν καταγγείλει βασανιστήρια (ξυλοδαρμούς, μηχανισμούς ασφυξίας και χρήση ηλεκτρικών συσκευών) στις φυλακές όπου κρατούνται όπως και τις ίδιες αστήριχτες κατηγορίες που τους αποδίδονται περί «τρομοκρατίας».

Το ΚΚ Βενεζουέλας απαιτεί την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων, που συνελήφθησαν σε λαϊκές συνοικίες της πρωτεύουσας γιατί άσκησαν το δικαίωμά τους να διαδηλώσουν, και καλεί την Εκλογική Επιτροπή να δημοσιοποιήσει έστω και τώρα τα αποτελέσματα των εκλογών.

Επίσης, καταδικάζει το κλείσιμο ραδιοφωνικών σταθμών και προγραμμάτων καθώς και τις απειλές κατά ΜΜΕ και δημοσιογράφων που τεκμηριώνουν τις αυθαιρεσίες που διαπράχθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ