Κυριακή 19 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Εχει ο καιρός γυρίσματα... »

Οπως ανακοινώθηκε, και επισήμως, η παραχθείσα ποσότητα βαμβακιού στη χώρα μας, κατά την καλλιεργητική περίοδο που πέρασε, ήταν 1.148.000 τόνοι. Τουτέστιν, όση ακριβώς - μετρημένη σε γραμμάρια - είχε προϋπολογίσει και έσπευσε ν' ανακοινώσει το υπουργείο Γεωργίας, από τις αρχές ακόμα του περασμένου φθινοπώρου, όταν δεν είχαν καν ανοίξει τα «καρύδια» του βαμβακιού!

Βεβαίως, η αλήθεια είναι ότι η πραγματική ποσότητα βαμβακιού που παρήχθη στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη - υπολογίζεται κοντά στους 1.350.000 τόνους - αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθότι, αν παραδεχτούν την αλήθεια, θα πρέπει να επιδοτηθούν και οι υπόλοιποι 200.000 τόνοι βαμβακιού, που, αυθαιρέτως και παρανόμως, δεν επιδοτούνται και θα πληρωθούν μόνο στην εμπορική τιμή, η οποία είναι υποτετραπλάσια της συνολικής.

Μπορεί στο υπουργείο Γεωργίας να νομίζουν ότι με τον «τσαμπουκά» τους κατάφεραν να «τη φέρουν» στους αγρότες - ας όψονται γι' αυτό κι εκείνοι που διέλυσαν τα μπλόκα, είτε γιατί κιότεψαν, είτε γιατί υπάκουσαν σε άνωθεν εντολές - αλλά «έχει ο καιρός γυρίσματα». Το ερχόμενο φθινόπωρο πάλι «θα τρίβουν τα μάτια τους»....


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ