Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Μουσική
Τραγουδούν και προσκαλούν

Θανάσης και Μαρία Πολυκανδριώτη
Θανάσης και Μαρία Πολυκανδριώτη
«Τα μεγάλα τραγούδια... έτσι κι αλλιώς», είναι ο τίτλος του προγράμματος, που θα παρουσιάζει ο Θανάσης Πολυκανδριώτης με τους συνεργάτες του, από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι τις 12 Μαρτίου, στη μουσική σκηνή «Αθηνά» (Λ. Ποσειδώνος 3, παραλία Ν. Φαλήρου - Μοσχάτου). Τραγούδια, όπως τα αγαπήσαμε, τα τραγουδήσαμε και τα χορέψαμε από τη δεκαετία του '50 μέχρι σήμερα θα παρουσιάσουν, εκτός από τον συνθέτη και δεξιοτέχνη στο μπουζούκι, οι Μαρία Πολυκανδριώτη, Χρήστος Καρακώστας, Νίκη Ολυμπίου, το μουσικό σύνολο «Οι Επόμενοι» και μουσικοί τους συνεργάτες.

  • Με την ταξιδιάρικη διάθεση των «Αρμενιστών του Βορρά», συναντιέται η φωνή της Ερωφίλης, στη Μουσική Σκηνή Πειραιά (Ασκληπιού και Κάστορος 48, Πειραιάς), κάθε Πέμπτη έως Κυριακή, μέχρι τέλος Μαρτίου. Μαζί τους, η Φιλιώ Καζάρα. Η Ερωφίλη παρουσιάζει υλικό από τις δύο δισκογραφικές δουλιές της με έμφαση στο πρόσφατο άλμπουμ της «Στα μυστικά σου βάλε με», ενώ μαζί με τους «Αρμενιστές του Βορρά» θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα, από το λαϊκό έως το ροκ τραγούδι.
  • Γνωστός στο αθηναϊκό κοινό από τις εμφανίσεις του με το συγκρότημα του βετεράνου της τζαζ Αρτσι Σεπ, ο πιανίστας και συνθέτης Tom McClung εμφανίζεται σήμερα, για δεύτερη συνεχή βραδιά, στην «Πινακοθήκη» (Αγ. Θέκλας 5, Ψυρρή). Ο Νεοϋορκέζος καλλιτέχνης, που δεσπόζει στη μουσική σκηνή της Νέας Αγγλίας χάρη στο ιδιαίτερα προσωπικό και ατμοσφαιρικό παίξιμό του, θα ερμηνεύσει στο πιάνο συνθέσεις δικές του, αλλά και άλλων σημαντικών δημιουργών. Στον ίδιο χώρο, αύριο εμφανίζεται το Κουαρτέτο του Στέφανου Ανδρεάδη με το έργο του συνθέτη «Εσωτερικός Ανεμος», στο οποίο η αυτοσχεδιαστική άποψη της τζαζ εκφράζεται σ' ένα περιβάλλον μεσογειακών ακουσμάτων και εσωτερικών διεργασιών.
  • Ερωφίλη
    Ερωφίλη
    Στο Υπόστεγο του Θεάτρου «Χυτήριο» (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός) θα συνεχιστεί, μέχρι τις 18 Μαρτίου, παράσταση «Ολοι Μαύρα κι ένα πιάνο» του Σταμάτη Κραουνάκη και της Ομάδας «Σπείρα - σπείρα» (αυτές τις μέρες κλείνει τις εκατό παραστάσεις). Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη (7.30 μ.μ.), Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο (11 μ.μ.). Από τις 21 έως 26 Μαρτίου η παράσταση θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενούμενη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
  • Στο ροκ στέκι των Εξαρχείων, στο «Αν κλαμπ» (Σολωμού 13, Εξάρχεια), θα φιλοξενηθεί η πρώτη μεγάλη συναυλία στην Αθήνα του συγκροτήματος από τη Θεσσαλονίκη, «Πράσσειν Αλογα». Στο πλαίσιο της συναυλίας, θα παρουσιαστεί η νέα δισκογραφική δουλιά του σχήματος με τίτλο «Ο Εχθρός μου».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ