Σάββατο 25 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Καταγγέλλουν τις εξευτελιστικές τιμές

Οι αγρότες αντιδρούν με κινητοποιήσεις. Στο πλευρό τους όλοι οι κάτοικοι της περιοχής

Μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγροτών και από τις γύρω περιοχές αλλά και τη νότια Ηλεία, έγινε χτες το πρωί, με αφορμή τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων που παραδίδουν στους εμπόρους, ενώ στην αγορά η τιμή τους είναι πολλές φορές υπερδεκαπλάσια.

Στο πλευρό των αγροτών ήταν ολόκληρη η περιοχή των Φιλιατρών, με τους καταστηματάρχες να έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους αγωνιζόμενους αγρότες.

Από νωρίς το πρωί οι αγρότες με τα τρακτέρ τους συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών και σε ένδειξη διαμαρτυρίας πέταξαν κηπευτικά προϊόντα της εποχής και απαίτησαν από την κυβέρνηση καλύτερες τιμές αλλά κι έλεγχο στις αθρόες εισαγωγές που υπονομεύουν τα εγχώρια προϊόντα.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί εντός των ημερών αύξηση της τιμής παράδοσης των προϊόντων τους, καθώς αν παραμείνουν οι τιμές σε αυτά τα επίπεδα θα «μπουν μέσα» τη φετινή χρονιά.

Σε παρέμβασή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Μεσσηνίας σημείωσε πως «επιβεβαιώνεται και με αυτή την περίπτωση ότι αν δεν υπάρξει πλατιά αγωνιστική παναγροτική και παλλαϊκή συσπείρωση και ανυποχώρητος και συντονισμένος αγώνας που να διεκδικήσει ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ και ριζικές αλλαγές στην αγροτική οικονομία, αν δεν αναγεννηθεί το αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα σε αγωνιστική κατεύθυνση και δεν πάρουμε εμείς οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια μας βάζοντας στην άκρη τις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ - ΠΑΣΕΓΕΣ και τα παρακλάδια τους στο νομό, όχι μόνο δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα αλλά θα ξεκληριστούμε κιόλας. Ειδικά για τον αγώνα που ξεκινάμε τώρα, πρέπει:

  • Να στραφεί ενάντια στην αιτία των προβλημάτων (αθρόες εισαγωγές κι ενιαία αγορά, αναδιαρθρώσεις, κυβέρνηση - ΕΕ) και στους πραγματικούς ενόχους και υπαίτιους χωρίς εξαίρεση. Οσο τους αθωώνουμε τόσο θα μας επιτίθενται
  • Να υπάρξει συντονισμός με το κίνημα των ελαιοπαραγωγών και με τις άλλες περιοχές της χώρας, γιατί ο αγώνας είναι κοινός. Οχι στη διάσπαση!
  • Να κρατηθεί μακριά από τις παγίδες της υπονόμευσης (είτε από έξω είτε από μέσα). Προσοχή σε δυνάμεις που εισέρχονται στον αγώνα ως φίλοι, με στόχο να τον κρατήσουν σε πλαίσια που δε θίγουν τη ρίζα του κακού!
  • Να προβάλει αιτήματα και διεκδικήσεις σύμφωνες με τις νέες και σύγχρονες ανάγκες, τις απαιτήσεις που έχει σήμερα η ζωή στα χωριά μας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ