Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Πρόσχημα η «τρομοκρατία» για την αιματηρή προώθηση συμφερόντων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στο Λίβανο

 

Το ΚΚΕ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταγγέλλει τους συνεχιζόμενους βάρβαρους βομβαρδισμούς των μαχητικών αεροπλάνων του Ισραήλ κατά του Λιβάνου.

Οι επιθέσεις αυτές, που γίνονται με το προκάλυμμα της καταπολέμησης της «τρομοκρατίας», αποτελούν μια ακόμη έκφραση της βαρβαρότητας της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, που γίνεται διαρκώς πιο απειλητική για την ειρήνη και τους λαούς.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι περιφερειακοί τους «χωροφύλακες», όπως το Ισραήλ, με τις όλο και πιο ανοιχτές, απροκάλυπτες επεμβάσεις κι απειλές τους στοχεύουν με κάθε τρόπο να επιβάλουν την κυριαρχία τους, να προωθήσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών τους.

Το αποδεικνύουν διαρκώς στη Μέση Ανατολή, στον Περσικό, στα Βαλκάνια, στην Κύπρο και στο Αιγαίο. Μα δεν είναι παντοδύναμοι. Οι λαοί, τα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα μπορούν και πρέπει να τους σταματήσουν, πριν αιματοκυλήσουν και σύρουν στη φρίκη του πολέμου ολόκληρες περιοχές.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους κομμουνιστές, τους αντιιμπεριαλιστές και πατριώτες του Λιβάνου στις δύσκολες στιγμές που περνούν, κι απαιτεί να σταματήσουν εδώ και τώρα οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο Λίβανο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ