Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ανεπιθύμητος» ο ανθύπατος

Με αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις «υποδέχεται» ο φιλειρηνικός λαός της Λάρισας τον Ν. Μπερνς

Μήνυμα καταδίκης της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων θα στείλει για μια ακόμα φορά ο λαός της Λάρισας, κηρύσσοντας ανεπιθύμητο τον Αμερικανό ανθύπατο Νίκολας Μπερνς, ο οποίος αύριο και την Παρασκευή επισκέπτεται το νομό , με στόχο να προωθήσει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των αμερικανο-ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή, όπου πριν από 6 μήνες άρχισε να λειτουργεί το στρατηγείο του πολέμου. Συμμετέχοντας στις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η τοπική Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, οι φιλειρηνιστές του νομού θα «υποδεχτούν» τον Αμερικανό πρέσβη, όπως αρμόζει σε έναν εκπρόσωπο του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, καταγγέλλοντας τα βρώμικα σχέδια που έχουν βάλει σε εφαρμογή οι ΗΠΑ με τη συναίνεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας και των λαών της ευρύτερης περιοχής.

Στα πλαίσια των αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων, σήμερα στις 6.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, εκδήλωση με θέμα «Σύμφωνο Σταθερότητας στα Βαλκάνια και η Νέα Τάξη Πραγμάτων», όπου θα μιλήσει ο Αντώνης Αντανασιώτης, δικηγόρος και μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, ενώ μετά θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης. Αύριο θα γίνει πικετοφορία καταδίκης της επίσκεψης Μπερνς και του ιμπεριαλισμού, η οποία θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. από την κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας επισημαίνει ότι η επίσκεψη του Νίκολας Μπερνς δεν είναι εθιμοτυπική, αλλά ως στόχο έχει να προωθήσει τις επιλογές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, αλλά και την αποδοχή από τους φορείς και το λαό της Λάρισας, της εγκατάστασης των στρατηγείων και ό,τι συνεπάγεται για το λαό η ιμπεριαλιστική πολιτική. Υπογραμμίζει, επίσης, ότι ο λαός του νομού γνωρίζει το ρόλο του Νίκολας Μπερνς και την πολιτική που εκπροσωπεί, καθώς είναι νωπές ακόμα, τόσο οι μνήμες από το βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού και η στάση του Μπερνς που λοιδορούσε και απειλούσε τον ελληνικό λαό γιατί εξέφραζε την αντίθεσή του στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας καλεί το λαρισαϊκό λαό να συμμετάσχει μαζικά στις φιλειρηνικές εκδηλώσεις, προκειμένου να διαδηλώσει την αντίθεσή του στον ιμπεριαλισμό και την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί για την ανατροπή της βάρβαρης Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του Αμερικανού γκαουλάιτερ, που θα πατήσει το πόδι του σε μια περιοχή όπου ο λαός της δίνει δυναμικό «παρών» στους αντιπολεμικούς και αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Μέχρι στιγμής, έχει γνωστοποιηθεί ότι αρχικά θα επισκεφτεί το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο και στη συνέχεια θα έχει επαφές με τον γγ της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γ. Καρατζιώτη, τον νομάρχη Λάρισας Γ. Φλώρο και τον δήμαρχο Κ. Τζανακούλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας έχει κινητοποιήσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την προστασία του ανεπιθύμητου Νίκολας Μπερνς από τον «εχθρό» λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ