Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Μηνύματα: «Μηνύματα και για τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, περιέχει η δημοσκόπηση που δημοσιεύουν σήμερα τα ΝΕΑ. Και για μεν το ΠΑΣΟΚ είναι φανερό ότι αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα αξιοπιστίας. Την ίδια στιγμή ωστόσο και ο κ. Σημίτης, αλλά και τα κορυφαία στελέχη τους εξακολουθούν να θεωρούνται καταλληλότεροι να κυβερνήσουν. Γεγονός που βέβαια σημαίνει πως αν η κυβέρνηση καταφέρει να ξεπεράσει την εσωστρέφεια και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της, τότε μπορεί να αντιστρέψει το σημερινό αρνητικό κλίμα. Οσο για τη Νέα Δημοκρατία, το πιο σημαντικό εύρημα είναι ασφαλώς η αδυναμία της να πείσει ότι έχει στελέχη για να σχηματίσει αξιόπιστη κυβέρνηση. Συμπέρασμα το οποίο σχετίζεται ευθέως με την τακτική που έχει ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια, να προσπαθεί δηλαδή να επωφεληθεί από τη φθορά του ΠΑΣΟΚ χωρίς να έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και θέσεις για τα προβλήματα του τόπου». (Από το κύριο άρθρο των ΝΕΩΝ).

Μήνυμα ελήφθη... «Γνωρίζετε ότι βρισκόμαστε στη μέση της τετραετίας και γνωρίζετε ότι όλο το έργο μας δεν έχει ακόμη φανεί και αποδώσει. Υπάρχουν προβλήματα... Υπάρχει προβληματισμός, υπάρχουν και αγωνίες. Οπως, όμως, φαίνεται και από αυτή τη δημοσκόπηση, ο ελληνικός λαός μόνον από εμάς προσδοκά»(!) (Χρ. Πρωτόπαπας -κυβερνητικός εκπρόσωπος).

Κατ' ευθείαν στη ΝΔ: «Το κρισιμότερο και ανησυχητικό για το ΠΑΣΟΚ στοιχείο, που αναδεικνύεται από την παρούσα έρευνα, είναι η σταθερά επιβεβαιωμένη διαρροή ψηφοφόρων του (το 2000) απ' ευθείας στη ΝΔ. Το μοντέλο της αυτοδύναμης διακυβέρνησης που σταθερά πριμοδότησε το ΠΑΣΟΚ επί πολλά χρόνια είχε ως αναπόφευκτη συνέπεια τη σταδιακή εμπέδωση ενός (κυβερνητικά προσανατολισμένου) δικομματισμού. Με αποτέλεσμα οι απογοητευμένοι σήμερα από τη διακυβέρνηση ψηφοφόροι του να μη διαθέτουν άλλη εναλλακτική εκδοχή ψήφου από την απ' ευθείας μετατόπιση προς τον αντίπαλο πόλο του δικομματισμού. (Ηλίας Νικολακόπουλος - ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ