Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Αγωνιστικό ραντεβού στις 25 του Φλεβάρη

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία του πανθεσσαλικού παναγροτικού συλλαλητηρίου που θα γίνει την Παρασκευή 25 Φλεβάρη στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Καθημερινά κλιμάκια των αγροτικών οργανώσεων περιοδεύουν στα χωριά της Θεσσαλίας, καλώντας τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, ώστε να στείλουν για μια ακόμα φορά μήνυμα ανυποχώρητης πάλης για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Για τον καλύτερο συντονισμό δράσης και την επιτυχία του πανθεσσαλικού παναγροτικού συλλαλητηρίου, η Νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών Καρδίτσας συγκαλεί αύριο στις 11 π.μ. ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων και τους αγρότες του νομού στην αίθουσα της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα επισημαίνει: «Οι αγρότες της Καρδίτσας κλείνουν τ' αυτιά τους στην ψεύτικη επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, που στόχο έχει να διασπάσει τους αγρότες σε μικρούς και μεγάλους. Τα "αγροτοδικεία" συνεχίζονται, καταδικάζοντας τους αγρότες της Θεσσαλίας γιατί συμμετείχαν στους μεγαλειώδεις αγώνες της αγροτιάς, που χρόνια τώρα δείχνει ότι και θέλει, αλλά και ξέρει να παλεύει για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται».

Με τη συμμετοχή τους στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο οι Θεσσαλοί αγρότες, για μια ακόμα φορά, θα προειδοποιήσουν την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζει, ότι θα «εισπράξουν» την καταδίκη τους τόσο με τη συνέχιση των αγώνων τους, όσο και με την ψήφο τους στις εκλογές του Απρίλη.

Τα αιτήματα των αγροτών της Θεσσαλίας, που η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει, αφορούν στην κατάργηση των καταστροφικών κανονισμών της ΕΕ που θέτουν περιορισμούς στις καλλιέργειες, ποσοστώσεις στην παραγωγή και πρόστιμα συνυπευθυνότητας, στην ουσιαστική ρύθμιση των χρεών, στη μείωση του κόστους παραγωγής, στην αναπλήρωση του χαμένου τους εισοδήματος λόγω αντίξοων καιρικών και άλλων συνθηκών, στο σταμάτημα των δικαστικών διώξεων σε βάρος της αγροτιάς, στην κατασκευή έργων υποδομής στη γεωργία κ. ά. Ενα από τα άμεσα αιτήματα που θέτουν οι αγρότες της Θεσσαλίας είναι η ανάκληση των καταστροφικών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση για μείωση της βαμβακοκαλλιέργειας κατά 700.000 στρέμματα, καθώς με την εφαρμογή τους θα μειωθεί δραματικά το ήδη ισχνό εισόδημά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στα Τέμπη, στις 20 Δεκέμβρη! (2008-12-13 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στη Λάρισα! (2000-02-25 00:00:00.0)
Την Παρασκευή το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο (2000-02-20 00:00:00.0)
Αγώνας επιβίωσης κόντρα στην κοροϊδία (1998-12-06 00:00:00.0)
Η Θεσσαλία προειδοποιεί... (1998-11-20 00:00:00.0)
Στους δρόμους του αγώνα η αγροτιά (1997-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ