Κυριακή 2 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Διαφωνεί με το δίκιο του ο Ινδός Β. Ανάντ

Ο Γκάρι Κασπάροβ υλοποιεί τις υποχρεώσεις του απέναντι στην FIDE, αφού βέβαια έχει εξασφαλίσει τη διεκδίκηση του τίτλου απευθείας και μόνο από τον Πονομαριόφ

Ο αρκετά γρήγορος, ισχυρός, αλλά παράλληλα και συμπαθής Ινδός Γκραντ-Μάστερ, Βισβ. Ανάντ
Ο αρκετά γρήγορος, ισχυρός, αλλά παράλληλα και συμπαθής Ινδός Γκραντ-Μάστερ, Βισβ. Ανάντ
Ο Ινδός GM Βισβανάθαν Ανάντ, ο τελευταίος παγκόσμιος πρωταθλητής του 20ού αιώνα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, για τη συμφωνία - για την οποία, όπως πολύ σωστά υπογραμμίζει, δε ζητήθηκε η γνώμη του - που έγινε στην Πράγα, σχετικά με την... επανένωση του σκακιστικού κόσμου και την επιστροφή των Κασπάροβ και Κράμνικ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Μυστικές συναντήσεις και περίεργες επαφές μελών της FIDE με διάφορους παράγοντες, αλλά όχι και με τους σωστούς κορυφαίους που πάντα αγωνίζονται και διακρίνονται στα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις της FIDE. Δεν είναι σωστό να παρέχει η FIDE προνόμια στον Κασπάροβ και στον Κράμνικ, με τη μη συμμετοχή τους και πάλι στο νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Στις δηλώσεις του Ινδού GM συμπεριλαμβάνεται και η άρνησή του να αγωνιστεί στο επόμενο ματς διεκδικητών, γιατί ελπίζει ότι το νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αυτό του 2004, θα είναι - μετά την παρούσα φάση - δικαιότερο και ισορροπημένο. «Ετσι αυτό το διάστημα θα μπορέσω να δουλέψω με τα ταλέντα της πατρίδας μου και να βοηθήσω στη γενικότερη ανάπτυξη του σκακιού», τόνισε.

  • Στο μεταξύ ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Γκάρι Γκασπάροβ πραγματοποιεί από χτες την «πρώτη», μετά τη συμφωνία της Πράγας, εμφάνιση σε διοργάνωση της FIDE, στο Γκραν Πρι της Μόσχας, στο οποίο αγωνίζονται και οι Πονομαριόφ (ο τωρινός παγκόσμιος πρωταθλητής), Γκρίτσουκ, Νίκολιτς, Ελβεστ, Λοτιέ, Τζούντιθ Πόλγκαρ και άλλοι.

Επόμενες συμμετοχές του Κασπάροβ σε διοργανώσεις της FIDE είναι η Σκακιστική Ολυμπιάδα, το Κύπελλο Εθνών και άλλα ισχυρά Γκραν Πρι. Βασικό, βέβαια, κίνητρο συμμετοχής του Κασπάροβ στη Μόσχα είναι και τα χρηματικά έπαθλα, που στο σύνολό τους ξεπερνούν τις 140.000 ευρώ!

  • Ο επόμενος «προνομιούχος» κατά τον Ανάντ, ο Βλ. Κράμνικ, περιμένει το νικητή του Δ.Τ. του Ντόρτμουντ, που ξεκινάει την ερχόμενη Τετάρτη με τους Τοπάλοβ, Γκέλφαντ, Σίροβ, Λουτζ, Μορόζεβιτς, Ανταμς, Λέκο και Μπαρέεβ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ιστορικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος (2010-05-23 00:00:00.0)
Ιστορικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος (2010-05-16 00:00:00.0)
Ο Κάρλσεν περιμένει τους... Ανάντ - Τοπάλοβ (2010-01-10 00:00:00.0)
Οι κορυφαίοι Ελληνες και ξένοι της FIDE (2009-04-18 00:00:00.0)
Ματς μεταξύ των κορυφαίων Ανάντ - Κράμνικ (2001-01-06 00:00:00.0)
Ο πολυμήχανος Κασπάροβ σε ματς με τον Κράμνικ (2000-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ