Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανοιχτή πρόκληση

Μόνον ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί η απόφαση διαφόρων ομάδων, που αυτοαποκαλούνται «κίνημα», να οργανώσουν αύριο, στις 12 το μεσημέρι, την ώρα δηλαδή της πανεργατικής διαδήλωσης, φιέστα σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στα πλαίσια της σοσιαλδημοκρατικής πλατφόρμας περί «αντιπαγκοσμιοποίησης». Μάλιστα, στη σχετική προκήρυξη των οργανωτών («Διεθνής Δράση»), αναφέρεται ως επίτευγμα η συμμετοχή της ΓΣΕΕ, συμμετοχή που κατά τους οργανωτές (ΣΥΝ και οι συν αυτώ) «αλλάζει τους συσχετισμούς στο εσωτερικό του σχετικά συντηρητικού ευρωπαϊκού συνδικαλιστικού κινήματος»!

Δηλαδή, οι εργατοπατέρες - απεργοσπάστες που ανέλαβαν να οδηγήσουν σε μια ιστορικού χαρακτήρα ήττα την εργατική τάξη, με την υπογραφή τους στην Εθνική Συμφωνία για το Ασφαλιστικό, είναι αυτοί που χρίζονται από τη «Διεθνή Δράση» και το ΣΥΝ «ριζοσπαστική δύναμη»!

Το γεγονός ότι επιλέχτηκε γι' αυτήν την πρόκληση η Θεσσαλονίκη του Μάη του ' 36, η Θεσσαλονίκη του Τσαρουχά και του Ζεύγου, η Θεσσαλονίκη όπου δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης, η Θεσσαλονίκη που έστειλε τους Ευρω-φονιάδες για βρούβες, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ