Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κυβερνητικό ξύλο και προεκλογικές υποσχέσεις
Σύγκρουση μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και φοιτητών, που σπουδάζουν στη Γιουγκοσλαβία και διεκδικούν τη μεταγραφή τους στα ελληνικά πανεπιστήμια, έγινε χτες στην Πιερία ...υπό το βλέμμα υπουργικού κλιμακίου

Το ανάλγητο πρόσωπό της απέδειξε η κυβέρνηση χτες το πρωί, κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων, έξω από τη Νομαρχία Πιερίας, όταν γονείς και φοιτητές που σπουδάζουν στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Γιουγκοσλαβίας απαίτησαν από κλιμάκιο υπουργών, που εκείνη την ώρα προσερχόταν στο κτίριο της Νομαρχίας, να δεχτεί να ακούσει το αίτημά τους. Οι διαδηλωτές, για άλλη μια φορά, ζήτησαν την άμεση μεταγραφή τους στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, λόγω της δύσκολης κατάστασης που υπάρχει στη γειτονική χώρα, που έχει υποστεί τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή, λόγω των βάρβαρων ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών.

Ολα ξεκίνησαν, όταν η επικεφαλής επιτροπή σταμάτησε έξω από τη Νομαρχία το αυτοκίνητο, που μετέφερε τον υφυπουργό Υγείας κ.Κοτσώνη, με σκοπό να του επιδώσουν τα αιτήματά τους. Τότε ο υφυπουργός σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να φωνάζει εναντίον των διαδηλωτών, αποκαλώντας τους ακόμα και «τραμπούκους», ενώ με υβριστικές φράσεις απευθύνθηκε και στις μάνες που είχαν συγκεντρωθεί. Η συμπεριφορά του κ. Κοτσώνη προκάλεσε την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, η οποία επιτέθηκε εναντίον των διαδηλωτών με σπρωξιές και απειλές, ενώ δε δίστασαν να ρίξουν κάτω τις γυναίκες, φοιτήτριες και μάνες, προσπαθώντας να τους αποπροσανατολίσουν και να τους διαλύσουν. Παρών στα επεισόδια και ο κ.Σκανδαλίδης, ο οποίος, αντιλαμβανόμενος το τι συνέβαινε, άλλαξε δρόμο και μπήκε στη Νομαρχία από την πίσω πόρτα.

Οι διαδηλωτές, αμέσως μετά τα επεισόδια, κρατώντας μαύρες σημαίες, μπήκαν στο προαύλιο της Νομαρχίας, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, όπου η κυβέρνηση είχε διοργανώσει άλλη μια προεκλογική φιέστα, με επικεφαλής τον κ. Σκανδαλίδη και υπουργούς που δέχονταν τους φορείς της Πιερίας και συζητούσαν μαζί τους τα προβλήματά τους, υποσχόμενοι μετεκλογικούς μποναμάδες.

Στους ίδιους πάντα προεκλογικούς τόνους, η κυβερνητική κουστωδία, εκτός του κ. Κοτσώνη ο οποίος αποχώρησε, δέχτηκε την επιτροπή των γονέων και διά προσώπου Σκανδαλίδη ζήτησε «συγνώμη» για τα έκτροπα που είχαν προηγηθεί, ενώ, προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα, έδωσαν και προεκλογικές υποσχέσεις, δηλώνοντας πως άμεσα θα φέρουν το ζήτημα στον πρωθυπουργό. Κάτι, που, άλλωστε, τους είχε υποσχεθεί και ο κ.Μαγκριώτης, υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, πριν εβδομάδες, χωρίς όμως να κάνει, όπως δηλώνει η ίδια η επιτροπή γονέων, την παραμικρή κίνηση.

Η Επιτροπή Γονέων και οι φοιτητές δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω στα αιτήματά τους και δηλώνουν προς τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και όλους τους κυβερνητικούς εκπροσώπους πως, όπου και αν πάνε, θα τους βρουν μπροστά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μικροεπεισόδια με Βραχασιώτες (2003-04-12 00:00:00.0)
Διεκδικούν μαχητικά λύσεις (2002-01-16 00:00:00.0)
Στο ρυθμό των μαθητών (1999-01-16 00:00:00.0)
Ομολογίες σκοπιμότητας (1998-09-02 00:00:00.0)
Χαμηλοί τόνοι μετά τον "ξεσηκωμό" (1995-02-25 00:00:00.0)
Ο νομάρχης υπεύθυνος για τα επεισόδια (1995-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ