Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΕ
Οι μαθητές πληρώνουν τα χρέη της «μεταρρύθμισης»

Τα χρέη της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης καλούνται να πληρώσουν οι μαθητές και οι σπουδαστές των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων, της Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής και του Σχολικού Εργαστηριακού Κέντρου Τρικάλων, για τους οποίους, όπως και για δεκάδες άλλες περιπτώσεις σε όλη την χώρα, δεν έχει ξεκινήσει κανονικά η νέα σχολική χρονιά, 6 μήνες μετά την τυπική έναρξή της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οφειλές των τριών σχολικών μονάδων προς ιδιώτες για την αναπαραγωγή των πολυδιαφημιζόμενων CD - ROM, για τα οποία «καμάρωνε» ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης, ανέρχονται στα 14 εκατομμύρια δραχμές.

Συγκεκριμένα τον Οκτώβρη οι διευθυντές των σχολείων είχαν αναθέσει με εντολή του υπουργείου Παιδείας την αναπαραγωγή των CD - ROM και τη μετατροπή τους σε βιβλία σε ιδιώτες, έχοντας τη διαβεβαίωση του υπουργείου ότι αυτό θα πληρώσει όλα τα έξοδα. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εισπράξει δραχμή, ενώ την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας «ούτε φωνή, ούτε ακρόαση»... Το γεγονός ότι τα χρέη έχουν ανέλθει σε 14 εκατομμύρια δραχμές δε δίνει πλέον άλλα περιθώρια στους διευθυντές για νέες πιστώσεις και έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν άλλες αγορές και να μένει πίσω η εκπαίδευση στα εργαστήρια, καθώς τα υλικά που χρειάζονται κάθε μήνα για την εκπαίδευση των μαθητών είναι πολλά και τα έξοδα πολλαπλασιάζονται.

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η τεχνική εκπαίδευση εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί φορείς του νομού, οι οποίοι απαιτούν από το υπουργείο Παιδείας να καταβάλει άμεσα τα 14 εκατομμύρια δραχμές.

Σοβαρά προβλήματα και στη Λέσβο

Σοβαρότατες ελλείψεις υπάρχουν και στο ΤΕΕ Αγιάσου και ειδικότερα στον Τομέα Κλωστοϋφαντουργίας και Ενδυσης παρά τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Ι. Ανθόπουλου, για το αντίθετο. Τον υφυπουργό διαψεύδει δημοσίευμα της λεσβιακής εφημερίδας «νέο ΕΜΠΡΟΣ» . Τον υφυπουργό, που, απαντώντας στη Βουλή σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ από το νομό, Στ. Σκοπελίτη, ισχυρίστηκε ότι «για τον Τομέα Κλωστοϋφαντουργίας έχει αποσταλεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα και σύντομα θα ακολουθήσει και η αποστολή του Αναλυτικού Προγράμματος από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο» καθώς και ότι «η έλλειψη καθηγητή δεν οφείλεται στη μη ύπαρξη πίστωσης, αλλά είναι πρόβλημα τοπικό, γιατί δεν υπήρξε κανείς ενδιαφερόμενος να διδάξει το μάθημα», το «νέο ΕΜΠΡΟΣ» τον καταγγέλλει για «ασύστολα ψεύδη».

Οπως υπογραμμίζεται στο εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ της εφημερίδας, «ο Τομέας Κλωστοϋφαντουργίας και Ενδυσης του ΤΕΕ δε λειτουργεί, όχι λόγω έλλειψης καθηγητή - καθηγητής βρέθηκε - αλλά επειδή οι μαθητές του συγκεκριμένου τμήματος ήταν εφτά. Και σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας ορίζεται ότι για να λειτουργήσει τομέας του ΤΕΕ, πρέπει να έχει πάνω από 10 μαθητές. Παρ' όλα αυτά, η ίδια εγκύκλιος ορίζει πως για κάποιες περιοχές, όπως οι παραμεθόριες, είναι δυνατό να γίνει εξαίρεση! Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε...»

Ακόμα επισημαίνεται ότι το Αναλυτικό Πρόγραμμα, δεν έχει ακόμα πάει στο ΤΕΕ Αγιάσου, και «όλα αυτά τα προβλήματα τα γνωρίζουν τόσο οι μαθητές, οι καθηγητές, ο διευθυντής του ΤΕΕ Αγιάσου και ο προϊστάμενος Τεχνικής Εκπαίδευσης, καθώς και η ΕΛΜΕ Λέσβου όσο και ο δήμαρχος της Αγιάσου, που στο Δημόσιο Απολογισμό του πριν λίγες μέρες παρουσιάζει ως επίτευγμα την "ίδρυση του ΤΕΕ το οποίο ήδη λειτουργεί"»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία για την κατάργηση του 3ου ΤΕΕ (2007-01-25 00:00:00.0)
Κινδυνεύει να κλείσει (2005-04-28 00:00:00.0)
Νέο αγωνιστικό «ραντεβού» (2001-12-04 00:00:00.0)
Αρχισαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις (2001-10-18 00:00:00.0)
Χωρίς καν σημειώσεις... (2000-01-19 00:00:00.0)
"Το υπουργείο δε δαπανά 2,5 δισ."! (1998-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ