Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
2ο ΤΕΕ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Σοβάδες στο κεφάλι των μαθητών!

Μόνο ολόκληρο το ταβάνι δεν έπεσε στα κεφάλια των 25 μαθητών της Β` Τάξης του 2ου ΤΕΕ Νέας Ιωνίας στη Μαγνησία, όταν κατά την τελευταία ώρα του μαθήματος το απόγευμα της Δευτέρας, σε τμήμα που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου άρχισαν να πέφτουν κομμάτια από σοβάδες, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, καθώς το κτίριο κατασκευάστηκε χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές για την προστασία της ζωής των μαθητών και των καθηγητών.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν προειδοποιήσει πολλές φορές τόσο το υπουργείο Παιδείας, όσο και τον προϊστάμενο Τεχνικής Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τους κινδύνους που συνεπάγονται η κακοτεχνία και η άθλια κατασκευή του κτιρίου, αλλά κανείς από τους αρμοδίους δεν ευαισθητοποιήθηκε και δεν ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα.

Η κατάρρευση σοβάδων στο σχολείο της Νέας Ιωνίας αποτελεί ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα της «σάπιας» υλικοτεχνικής υποδομής, πάνω στην οποία πάει να στηριχτεί η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, των ταξικών φραγμών στη μόρφωση, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Αυτή τη φορά «φτηνά» τη γλίτωσαν οι μαθητές και οι καθηγητές. Την επόμενη, που σίγουρα θα υπάρξει, τι θα γίνει;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ