Τετάρτη 29 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΕΝΙΤ
Απεργία για τη σύμβαση

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με δύο 48ωρες απεργίες (Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 του Μάη, καθώς και Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 του Ιούνη) συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της ΕΛΕΝΙΤ στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ενωμένοι και αποφασισμένοι στέκονται όρθιοι, παρά τις δικαστικές παρεμβάσεις που επιχειρεί η εργοδοσία προκειμένου να βάλει φρένο στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Την απόφαση συνέχισης του αγώνα, πήραν οι εργαζόμενοι με ισχυρή πλειοψηφία, μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση που έγινε μπροστά στο χώρο του εργοστασίου χτες το πρωί. Παραβρέθηκαν και ψήφισαν 99 από τους οποίους οι 97 τάχθηκαν υπέρ της απεργίας.

Η ΕΛΕΝΙΤ από το 1997 έχει βεβαιωμένα χρέη προς το ΙΚΑ, ύψους 1,2 δισ. δραχμών. Μέσα από τη δημιουργία καινούριων εταιριών όπως η «Τράστινγκ», ουσιαστικά προσπαθεί να απαλλαγεί από τα χρέη της. Και παράλληλα επιδιώκει να χτυπήσει το σωματείο και τη δυνατότητα συλλογικής διαπραγμάτευσης των εργαζομένων, αρνούμενη να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση και πιέζοντας τούς εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.

«Αν καταργήσουν τις ΣΣΕ, μαύρο φίδι που μας έφαγε. Θα οδηγηθούμε σε "μαύρα" μεροκάματα, "μαύρη" δουλιά, και ποτέ σύνταξη. Γι' αυτό πρέπει να την υπερασπιστούμε», είπε μιλώντας στους συναδέλφους του ο Τ. Βουρλιώτης, αντιπρόεδρος του Σωματείου.

«Δεν περιμένουμε κανένα δικαστήριο να δικαιώσει τους αγώνες μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την υπογραφή της ΣΣΕ και την κατοχύρωση οικονομικών και θεσμικών δικαιωμάτων μας», σημείωσε ο Α. Μανούσος, πρόεδρος του Σωματείου.

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία για το Ασφαλιστικό και την απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στις 10.30πμ στο Αγαλμα του Βενιζέλου, κάλεσε ο Θ. Κυριακίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και γραμματέας του ΕΚΘ. «Είναι αναγκαία η παρουσία όλων, γιατί κρίνεται το μοντέλο των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων», προειδοποίησε.

Τη συμπαράσταση των εργαζομένων της ΒΑΛΚΑΝ μετέφερε στο χώρο συγκέντρωσης, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Θ. Μητρούδας, ο οποίος διάβασε και το σχετικό ψήφισμα. Επίσης, στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΛΕΝΙΤ τάσσεται με ψήφισμά του και το Συνδικάτο Δέρματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ