Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ακριβαίνουν και άλλο τα υγρά καύσιμα

Εντείνονται οι ανησυχίες στο κυβερνητικό επιτελείο για τη συνεχιζόμενη άνοδο των διεθνών τιμών στο πετρέλαιο, αν και οι αρμόδιοι υπουργοί με δηλώσεις τους συνδέουν την πορεία αυτή σχεδόν αποκλειστικά με την εξέλιξη του πληθωρισμού και την υλοποίηση του σχετικού κριτηρίου για την ένταξη στην ΟΝΕ.

Χτες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας διατύπωσε την άποψη ότι «είναι μάλλον απίθανο να κρατήσουν αυτές οι υψηλές τιμές για πολύ χρονικό διάστημα» και υποστήριξε ότι αν και ουδείς φανταζόταν ότι θα φτάσει τα 30 δολάρια το βαρέλι, η εξέλιξη «δεν έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής φαινόμενα πετρελαϊκής κρίσης όπως αυτά που είχε γνωρίσει η ανθρωπότητα πριν από 20 ή 30 χρόνια».

«Πρόβλημα για όλη τη διεθνή οικονομία» χαρακτήρισε τις εξελίξεις με το πετρέλαιο και ο υπουργός Ανάπτυξης Ε. Βενιζέλος, προβλέποντας ότι θα υπάρξουν μέτρα πολιτικού και οικονομικού χαρακτήρα. Ωστόσο, για την ελληνική αγορά απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα και ειδικότερα της μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει «γενναίες κινήσεις» σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης και στο οικιακό ρεύμα, ενώ για τη συγκράτηση της συνεχούς αύξησης των τιμών των υγρών καυσίμων, η κυβέρνηση ασκεί... πιέσεις στις εταιρίες πετρελαιοειδών και στους βενζινοπώλες.

Στο μεταξύ, κατά τρεις δραχμές ακριβότερα αναμένεται να πωλούνται σύμφωνα με πληροφορίες από σήμερα τα μεσάνυχτα οι βενζίνες, ενώ σταθερές αναμένονται οι τιμές των πετρελαίων κίνησης και θέρμανσης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι σημαντικές αυξήσεις στα υγρά καύσιμα θα ισχύσουν από την επόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ