Χρήσιμες οδηγίες από τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας
Χρήσιμες οδηγίες για την αυριανή απεργία διακινεί στους χιλιάδες εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, παίρνοντας όλα τα μέτρα προκειμένου να εκφραστούν οι μεγάλες αγωνιστικές διαθέσεις αύριο από το πρωί στους δρόμους.
Ακολουθούν οι απαντήσεις του Συνδέσμου σε 3 συν 1 ερωτήσεις για την απεργία
#1: Γιατί να απεργήσω στις 28 Φλεβάρη;
28 Φλεβάρη απεργούμε: Για να μην υπάρξουν ξανά «Τέμπη». Για να τηρήσουμε την υπόσχεση που είχαμε δώσει πριν δύο χρόνια, ότι το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί. Για να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες που προκάλεσαν το έγκλημα και να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και σε όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και ευθύνονται για το έγκλημα στα Τέμπη. Για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση ότι δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε με καθηλωμένους μισθούς. Γιατί διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς με υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Για να έχουμε ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές, να δουλεύουμε χωρίς να κινδυνεύουν η υγεία και η ζωή μας. Γιατί θέλουμε Υγεία και Παιδεία πραγματικά δημόσια, αποκλειστικά δωρεάν για όλους.
#2: Πώς δηλώνω απεργία; Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να δηλώσει την απεργία εκ των προτέρων. Κανένας εργαζόμενος δεν έχει καμία υποχρέωση να ενημερώσει εκ των προτέρων την εργοδοσία, και φυσικά ούτε να ζητήσει την «έγκρισή» της, ούτε να «λογοδοτήσει» για τη συμμετοχή του στην απεργία.
#3: Πώς κάνω απεργία; Πολύ απλά, δεν πιάνω δουλειά. Δεν πάω στο κτίριο, δεν κάνω log in αν είμαι από το σπίτι με τηλεργασία. Κανένας εργοδότης δεν έχει δικαίωμα να μας πιέσει να πάρουμε laptop στο σπίτι, να πληρώσουμε ταξί, να διαθέσουμε τα αυτοκίνητά μας για να έρθουμε για δουλειά. Δεν επιτρέπεται ο απεργοσπαστικός μηχανισμός, και είναι δικαίωμα του εργαζόμενου η συμμετοχή του στην απεργία. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, ενημερώνω άμεσα το σωματείο.
#4: Γιατί να κατέβω στη συγκέντρωση; Διαδηλώνουμε την Παρασκευή για να ενώσουμε τη φωνή μας όλοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Γιατί οι εκατοντάδες χιλιάδες λαού που βγήκαν στον δρόμο στις 26 Γενάρη τάραξαν τα νερά και έδειξαν ότι η λαϊκή κινητοποίηση μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις. Γιατί είναι μέρα απεργίας και διαδηλώνουμε για τους λόγους που απεργούμε. Γιατί το δίκιο μας κατακτιέται στον δρόμο.