Πέμπτη 30 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΑΦΝΗ ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΟΥ
Φωτ.

Την Κυριακή, 2 Ιούνη, στο χωριό Κούτελη Καλαβρύτων θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΟΛΙΑΣΤΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα και πρόωρα από κοντά μας.

Στη μνήμη του οι κομματικές οργανώσεις Εμπόρων, Βιοτεχνών και Οδικής Κίνησης Πάτρας, προσφέρουν στο ΚΚΕ 500 ευρώ.

* * *

ΦΩΤ.

Ο πατέρας μας ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ, συνταξιούχος οικοδόμος, ο οποίος πέθανε πριν από 6 μήνες, είχε στρατευτεί στις γραμμές της ΕΔΑ από πολύ νωρίς στην περιοχή Νέας Σμύρνης. Ως το θάνατό του ήταν πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος Ραχών Ικαρίας και πρωτοπόρος στον αγώνα για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

Μέλος του ΚΚΕ, υπερασπίστηκε ως τον ανεπάντεχο θάνατό του τα ιδανικά του.

Εφυγες από τη ζωή όλων αυτών, αλλά όχι από τη σκέψη τους, γιατί έβαζες πάνω από όλα την αγάπη για τον άνθρωπο και το κοινωνικό συμφέρον.

Και μη φοβάσαι/Το έργο σου θα μείνει μες στο φως/ γιατί μέσα στο φως και με το φως/ έχτισες τις μέρες σου. (Γιάννης Ρίτσος).

Στη μνήμη του και για τους 6 μήνες από το θάνατό του, προσφέρουμε 100 ευρώ στη Δημοτική Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης για τις δημοτικές εκλογές.

Τα παιδιά του

* * *

Φωτ. 5

Ο ΛΑΜΠΡΟΣ Γεωργίου ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1907 στην Καρωτή Διδυμότειχου. Καταγόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια. Μικρός έχασε τους γονείς του και μπήκε στη βιοπάλη. Πήρε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση από τις γραμμές του ΕΛΑΣ.

ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗΣ
ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗΣ
Το 1947 κατατάχτηκε στο ΔΣΕ.

Σκοτώθηκε το 1948.

Η ΔΑΦΝΗ Αξιώτη ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΗ, σύζυγος του Λάμπρου, γεννήθηκε το 1908 στην Καρωτή. Αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία.

Επαναπατρίστηκε τον Ιούνη του 1980.

Πέθανε το 1987 στο Δήμο Ζωγράφου.

Ο ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗΣ Δημήτρη ΤΟΠΑΛΟΥΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1936, γεννήθηκε στη Μάνη Διδυμότειχου. Ελασίτης στην Κατοχή, και μαχητής του ΔΣΕ στον εμφύλιο, σκοτώθηκε το 1948.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Δημήτρη ΤΟΠΑΛΟΥΔΗΣ, αδελφός του Λεονταράκη, μέλος του ΚΚΕ από το 1936, γεννήθηκε το 1913 στη Μάνη και αυτός. Για τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση εξορίστηκε στην Ικαρία.

Το 1947 κατατάχτηκε στο ΔΣΕ.

Πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουδαπέστη στις 27 Μάη 1989.

Σήμερα, 30 Μάη κλείνουν 2 χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΓΕΛΗ (Στρογκώφ), μέλους του ΚΚΕ. Γεννήθηκε στο χωριό Ζέλε Αταλάντης. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, καταδικάστηκε σε θάνατο για την πατριωτική δράση του και για πολλά χρόνια ήταν πολιτικός κρατούμενος σε διάφορες φυλακές της χώρας.

Εμεινε πιστός στο ΚΚΕ και στα υψηλά ιδανικά του σοσιαλισμού ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Σοφία προσφέρει 10 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΤΑ και Κινημάτων του Δήμου Ζωγράφου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ
Στη μνήμη των παραπάνω αγωνιστών, η Χρυσούλα και ο Γιώργος Πολυμερίδης προσφέρουν στο ΚΚΕ 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΤΑ και Κοινωνικών Κινημάτων του Δήμου Ζωγράφου.


Ηλίας Καρίμαλης
Ηλίας Καρίμαλης

Παναγιώτης Χολιαστός
Παναγιώτης Χολιαστός

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ