Παρασκευή 31 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 63
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
AEK
Απ' όλα είχε η επιστροφή

Sportidea

«Καθείς εφ' ω ετάχθη». Στην επίσημη παρουσίαση του Μπάγεβιτς οι ρόλοι ήταν «μοιρασμένοι» και αναμενόμενοι. Ο Μάκης Ψωμιάδης είχε άλλη μια ευκαιρία (που δεν υπήρχε περίπτωση να μην εκμεταλλευτεί) για επίδειξη δύναμης. Μερίδα (περίπου 100) οπαδών, σε απόσταση ασφαλείας, να ξαναεκφράσουν τις αντιρρήσεις τους. Και ο Σερβοέλληνας τεχνικός να στείλει τα μηνύματά του με αυτά που είπε ή δεν είπε.

Εξίσου εξασφαλισμένο, από το σκηνικό, το συναινετικό και χαρωπό κλίμα. Μερικοί αστυνομικοί (για τους τύπους) και πολλοί λάτρεις της σωματοδόμησης (για την ουσία) είχαν διασφαλίσει ότι πρόσβαση στο ξενοδοχείο έχουν μόνο οι «καλοί». Μέσα στην αίθουσα, εκτός από δημοσιογράφους και σωματοδομημένους, υποστηρικτές που επικροτούσαν και χειροκροτούσαν.

Ο Μπάγεβιτς ξεκαθάρισε: «Εχω τη συνείδησή μου καθαρή, δεν ένιωσα ποτέ προδότης, μπορώ να κοιτάω τους πάντες στα μάτια». Και γιατί δεν υπερασπίστηκε τον εαυτό του; «Δεν είπα αυτά που έπρεπε να πω για να μη δημιουργήσω πρόβλημα στην ομάδα. Αυτό ήταν σε βάρος δικό μου και όχι άλλων. Αν ήμουν και πάλι σε εκείνη τη θέση το ίδιο θα έκανα. Εχει καταλάβει ο κόσμος της ΑΕΚ τι έγινε. Δε νομίζω όμως ότι πρέπει να γυρίσουμε στο παρελθόν».

Σε σχετική ερώτηση, είπε με νόημα, «φτιάχνω γέφυρες, δεν τις ρίχνω» και έκανε την έκπληξη. Παρότι γνωστός εγωιστής... αποκήρυξε το αλάθητο και ζήτησε συγνώμη. Βέβαια, διαχώρισε τους παραλήπτες: «Ισως έκανα λάθος που δε μίλησα εκείνη την εποχή. Ζητάω συγνώμη από τους φιλάθλους τους οποίους στεναχώρησα με την απόφασή μου να φύγω από την ΑΕΚ και οι οποίοι αργότερα κατάλαβαν ότι δεν έσφαλα. Αλλά μόνο από αυτούς και όχι από όσους ξεπέρασαν τα όρια». Ο Μπάγεβιτς ισχυρίστηκε πως δε ζητάει αγάπη στο πρόσωπό του αλλά στήριξη στην ομάδα και θέλει «να προσπαθήσουμε να πετύχουμε αν μπορούμε αυτά που είχαμε πετύχει και παλιά». Επιπλέον, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στην ΑΕΚ να ολοκληρωθεί η προπονητική του καριέρα.

Από την πλευρά του ο Μάκης Ψωμιάδης, εκτός από τις συνηθισμένες για την περίσταση βαρύγδουπες δηλώσεις εκθειασμού του προπονητή και των υποσχέσεων για το μέλλον, απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχώρησης του Νικολαΐδη: «Συναντηθήκαμε και του είπα ότι δεν πουλιέται. Θα μείνει στην ΑΕΚ. Ημουν ξεκάθαρος, όσα δισ. και να μου φέρει πρόταση. Δεν έχει έρθει ακόμη πρόταση, αλλά δε με ενδιαφέρει κιόλας. Δεν υπάρχει θέμα Νικολαΐδη στην ΑΕΚ». Οσο για την επίδειξη δύναμης; Οταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις απάντησε γελώντας, «ποιος κόσμος; Δε βλέπω κανέναν εδώ». Και όταν εκπρόσωποι των οπαδών αιτήθηκαν παρουσία μέσα στο ξενοδοχείο, τους απάντησε... πειστικά: «Να πάτε να δώσετε συνέντευξη στο δωματιάκι. Καταλάβετέ το, η ΑΕΚ έχει διοίκηση. Πλέον δε διοικείτε εσείς». «Φυσικά» δεν ξέχασε να ρίξει το... δηλητήριό του για τον Σάντος. Οταν ρωτήθηκε αν η ΑΕΚ θα έπαιρνε το πρωτάθλημα φέτος με τον Μπάγεβιτς, απάντησε: «Αυτό δεν το ξέρω, αλλά ξέρω ότι τον Ιανουάριο με την ΑΕΚ πέντε βαθμούς μπροστά, δε θα έφευγε, δε θα υπέβαλε την παραίτησή του».


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρών και ο Τσάρτας (2003-02-04 00:00:00.0)
Κατόπιν εορτής... (2003-01-18 00:00:00.0)
Περίσσια υποκρισία (2003-01-17 00:00:00.0)
Νέα αρχή και ενότητα (2002-12-04 00:00:00.0)
Αναχώρησε και... αναμένει (2002-07-05 00:00:00.0)
Σε ρόλο «Πυθίας» ο Μπάγεβιτς (2001-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ