Κυριακή 20 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΣΗΜΙΤΗ"
ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ
Εφαρμόζοντας το «νόμο»

Νοέμβρης του 1996. Δολοφονείται «εν ψυχρώ» από αστυνομικό ο Τσιγγάνος Αναστάσιος Μουράτης, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης καταδίωξης και σύλληψης κακοποιού Τσιγγάνου. Είχαν προηγηθεί και άλλες μαζικές επιχειρήσεις «τύπου Ράμπο» σε τσιγγάνικους καταυλισμούς. Αστυνομικοί αντιμετωπίζουν με απαράδεκτο τρόπο λαθρομετανάστες. Αποτέλεσμα είναι, από τους προπηλακισμούς, ξυλοδαρμούς κλπ., να φτάσουμε σε φόνο άοπλου λαθρομετανάστη στη Θεσσαλονίκη.

Τρίτη 1.4.1997. Ομάδα μελών της ΚΝΕ δέχτηκε επίθεση από συνεργείο των Ειδικών Υπηρεσιών Καθαρισμού του Δήμου της Αθήνας και από έναν αστυνομικό, εκτός υπηρεσίας, που χρησιμοποίησε και το περίστροφό του, την ώρα που έκαναν αφισοκόλληση για εκδήλωση αλληλεγγύης στον αλβανικό λαό.

Σύλληψη και παραπομπή σε δίκη διαδηλωτών, που διαφωνούσαν για την ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2004 από την Ελλάδα. Καταδικάστηκαν δύο νεολαίοι γιατί διακινούσαν προκηρύξεις κατά της ανάληψης της Ολυμπιάδας. Για την καταδίκη τους χρησιμοποιήθηκαν χουντικές διατάξεις σχετικά με τη ρύπανση του δρόμου και την απαγόρευση διανομής προκηρύξεων.

Τρίτη 22.7.1997. Ομάδα ανδρών, που δήλωναν αστυνομικοί της ομάδας Μ-4, μπήκαν σε συρμό του ηλεκτρικού στην πλατεία Βικτωρίας και έσπειραν τον πανικό στους επιβάτες, ψάχνοντας, δήθεν, για Αλβανούς λαθρομετανάστες.

Δευτέρα 29.9.1997. Η Αστυνομία επιχείρησε ουσιαστικά να διαλύσει συγκέντρωση του ΚΚΕ με θέμα τη θέση του Κόμματος για το Σχέδιο «Ι. Καποδίστριας» στο χωριό Λουσικά Αχα?ας. Με πρόσχημα το κυνήγι λαθρομεταναστών, αστυνομικοί με προτεταμένα τα όπλα μπήκαν μέσα στη συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ