Παρασκευή 7 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 70
Τηλεόραση
Καλλιτεχνική «επίθεση»

«Η επίθεση» του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν (ΝΕΤ 23.00)
«Η επίθεση» του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν (ΝΕΤ 23.00)
Το κλασικό εύρημα, η ταινία μέσα στην ταινία, χρησιμοποιείται με ευφυία, νεανικότητα και κέφι από τον ανερχόμενο σκηνοθέτη Ρομπέρ Γκεντιγκιάν στην ταινία «Η επίθεση», που προβάλλεται σήμερα στις 23.00 από τη ΝΕΤ.

Ο Ξαβιέ και ο Ιβάν θέλουν να γράψουν ένα πολιτικό σενάριο. Ο δεύτερος, που ονειρεύεται κάτι το εντυπωσιακό, γράφει πιο γρήγορα απ' ό,τι σκέπτεται. Ο πρώτος είναι συγκρατημένος, ρεαλιστής. Πλαίσιο του σεναρίου, η συνοικία Εστάκ της Μασσαλίας, όπου εργάζονται σκληρά σε γκαράζ, ο Ζιζί, η ανικανοποίητη σύζυγός του Μάρθα, η νύφη του Λόλα, απαρηγόρητη νεαρή χήρα και ο Ζαν Ντο που είναι ερωτευμένος μαζί της. Γύρω τους άλλοι γραφικοί τύποι, «γενικά» επαναστατημένοι. Ποια γραμμή να δώσουν οι σεναριογράφοι; Ο ιδιοκτήτης του γκαράζ και η τραπεζίτισσα φίλη του προκαλούν οικονομική ασφυξία στο γκαράζ. Οι δύο φίλοι αποφασίζουν να δράσουν... Πρωταγωνιστούν: Αριάν Ασκαρίντ, Ζαν Πιερ Νταρουσέν, Ζεράρ Μελάν, Πιερ Μπαντερέ, Ντένι Πονταλιντές.

«Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος», σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.

Οταν ένα πλουσιοκόριτσο στήνει διάφορες πλάκες σε βάρος ενός ερωτευμένου μαζί της υπαλληλάκου του πατέρα της, το αποτέλεσμα είναι τελικά τα «αστεία» να γίνουν μπούμερανγκ και να τον ερωτευτεί η ίδια. Η κομεντί παραγωγής 1960 είναι διασκευή της ομώνυμης θεατρικής κωμωδίας των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη. Η μουσική της ταινίας είναι του Μάνου Χατζιδάκι. Πρωταγωνιστούν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Τζένη Καρέζη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Σταύρος Ξενίδης, Ρίκα Διαλυνά, κ.ά. (ALTER, 21.00)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ