Τετάρτη 12 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κλιμακώνεται η αντίδραση των εμπόρων

Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση προσανατολίζονται οι έμποροι της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης μετά την άρνηση του υπουργείου Ανάπτυξης και της διοίκησης της ΚΑΘ ΑΕ, να δώσει λύση στα αιτήματά τους. Οπως οι ίδιοι κατήγγειλαν, που μελετούν ακόμα και το ενδεχόμενο 7ήμερης απεργίας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χ. Θεοδώρου, δήλωσε ότι θα συναντηθεί μαζί τους μόνο αν αποφάσιζαν να αναστείλουν την 48ωρη προειδοποιητική απεργία τους που ξεκίνησε χτες στις 12 το μεσημέρι. Οι έμποροι όμως δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και συνεχίζουν κανονικά την απεργία τους μέχρι και σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Χτες το πρωί, κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ με επικεφαλής τους Γ. Κατσαρό και Η. Γκουτζιγιάννη, επισκέφθηκε το χώρο της ΚΑΘ και συναντήθηκε με μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Εμπόρων που εκπροσωπεί 484 μέλη. Ενημερώθηκε αναλυτικά για τα αιτήματά τους και δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει στη Βουλή.

Ζητούν να συμμετέχουν 2 εκπρόσωποί τους στο ΔΣ της ΚΑΘ ΑΕ, και άμεση ανανέωση και υπογραφή των μισθωτηρίων συμβολαίων τους που έχουν λήξει από τις 31 Δεκεμβρίου του 1998. Επίσης, ζητούν να θεσμοθετηθεί η συμμετοχή εκπροσώπου τους στην επιτροπή που καθορίζει τις αμοιβές φορτοεκφορτώσεων. Απαιτούν εκσυγχρονισμό των απαρχαιωμένων και σχεδόν επικίνδυνων κτιριακών εγκαταστάσεων, εξασφάλιση άριστων συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας, πάταξη του παραεμπορίου, δημιουργία οδικών κόμβων και άνοιγμα νέων πυλών για την εξυπηρέτηση της αγοράς, φορολογικά κίνητρα για τη συνένωση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ΚΑΘ, μείωση των υπέρογκων δημοτικών τελών που πληρώνουν (160 εκατ. δραχμές ετησίως) στο Δήμο Μενεμένης για «ανύπαρκτες», όπως καταγγέλλουν, υπηρεσίες καθαριότητας.

Επίσης, ζητούν και αποτελεσματική φύλαξη της ΚΑΘ, ώστε να εξαλειφθούν τα κρούσματα κλοπών. Η διοίκηση της ΚΑΘ ΑΕ αρνείται να διασφαλίσει τη φύλαξη των καταστημάτων και προτρέπει τους εμπόρους να απευθυνθούν σε ιδιωτικές εταιρίες, ενώ την ίδια ώρα πληρώνει 43 εκατ. δραχμές σε εταιρία για τη φύλαξη των πυλών και των περιμετρικών χώρων της αγοράς.

  • Σήμερα στις 7.30 το πρωί, τους εμπόρους της ΚΑΘ θα επισκεφθεί ο υποψήφιος Νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣΥ Γ. Ρόκος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ