Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι ληστές αφόπλισαν και τον ειδικό φύλακα!

Τιμωρία περιμένει τον ειδικό φύλακα της αστυνομίας Σπυρίδωνα Ντάτσα, ο οποίος όχι μόνο δεν απέτρεψε τη ληστεία που εκδηλώθηκε χτες το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στα ΕΛΤΑ (Ερμού και Αθηνάς), αλλά αφοπλίστηκε και από τους ληστές! Από την ηγεσία της αστυνομίας διατάχθηκε να γίνει ένορκη διοικητική εξέταση και ανάλογα με το πόρισμά της ενδέχεται να επιβληθεί η αυστηρότερη ποινή της απόλυσης από την υπηρεσία.

Το χτεσινό περιστατικό σημειώνεται εκατό μόλις μέρες μετά την έναρξη της λειτουργίας της υπηρεσίας ειδικών φυλάκων και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την εκπαίδευση και την καταλληλότητα των ανθρώπων που ανέλαβαν να φρουρούν ειδικούς στόχους. Το επιχείρημα ότι οι δράστες που απέσπασαν το όπλο κρατούσαν χειροβομβίδα και ο φύλακας δεν είχε πολλά περιθώρια αντίδρασης, φαίνεται ότι δεν ευσταθεί διότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σκοπός είχε παρατημένο το υπηρεσιακό αυτόματο όπλο και οι ληστές το άρπαξαν χωρίς να συναντήσουν καμιά αντίσταση. Ανενόχλητοι πήραν επίσης από το ταμείο περίπου ένα εκατομμύριο δραχμές και έφυγαν χωρίς να τους δει κανένας.

  • Μια άλλη ληστεία σε υποκατάστημα της ΕΤΕ στην οδό Αγίου Μελετίου στα Πατήσια, απέφερε σε έναν άγνωστο οπλοφόρο περίπου 4,5 εκατομμύρια δραχμές. Ο δράστης διέφυγε με ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο τον περίμεναν δυο συνεργοί του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ