Πέμπτη 13 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Υιοθετεί τις φοροαπαλλαγές και τις «προίκες» η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση έσπευσε χτες να υιοθετήσει πλήρως τις προτάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004» για φοροαπαλλαγές και άλλου τύπου «προίκες» που θα χορηγούνται στους ιδιώτες (μεταξύ αυτών και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι) που θα παραχωρήσουν ακίνητά τους για τις ανάγκες των Αγώνων!

Οπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος, όλες οι προτάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής θα συμπεριληφθούν ως τροπολογίες στο νέο Ολυμπιακό νομοσχέδιο που σκοπεύει να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στις προτάσεις αυτές περιλαμβάνονται και διάφορα κίνητρα προς τους εθελοντές των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως μοριοδότησή τους με πιστοποιητικό κατάρτισης, σε περιπτώσεις που θα συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και δεκαήμερη επιπλέον άδεια μετ' αποδοχών, που θα επεκταθεί και σε όσους εθελοντές εργάζονται στο δημόσιο. Εδώ αποδεικνύεται καθαρά το θέατρο του παραλόγου που παίχτηκε όλες τις προηγούμενες μέρες, με την κ. Αγγελοπούλου να φέρεται τελείως αντίθετη με την παροχή κινήτρων στους εθελοντές, κίνητρα τα οποία η ίδια πρότεινε μέσω Οργανωτικής Επιτροπής πριν δύο μέρες!

Κατά τ' άλλα, η κυβέρνηση προσβάλλοντας τη νοημοσύνη όλων, κάνει λόγο για διοργάνωση της πιο «οικολογικής» και... «πράσινης» Ολυμπιάδας, την ίδια στιγμή που με τη χωροθέτηση και την κατασκευή των Ολυμπιακών έργων έχει ανασκολοπίσει το περιβάλλον της Αττικής, παραδίδοντας και τους τελευταίους ελεύθερους χώρους και τις ακτές της στην τσιμεντοποίηση και την κερδοσκοπία των ιδιωτών. Για να αποδείξει μάλιστα την... οικολογική της ανησυχία, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαγγείλει, μέσω της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, σε λίγες μέρες νέο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, παραδεχόμενη ουσιαστικά την πλήρη αποτυχία του προηγούμενου, δηλαδή του περιβόητου «Αττική SOS»...

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης σημειώθηκε «κόντρα» μεταξύ των υπουργών Μεταφορών Χ. Βερελή και ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου για τις αρμοδιότητες κατασκευής των... λεωφορειολωρίδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ