Παρασκευή 14 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Πολιτιστικές διαδρομές

Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από την «Ορχήστρα των Χρωμάτων»
Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από την «Ορχήστρα των Χρωμάτων»
Συναυλία - αφιέρωμα στην Ηπειρο πραγματοποιεί σήμερα (9.30 μμ) το Φεστιβάλ Βύρωνα σε συνεργασία με την Ενωση Ηπειρωτών Βύρωνα «Αγ. Γεώργιος Ιωαννίνων», με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της Ηπείρου από το 25μελές συγκρότημα της Ενωσης. Είσοδος ελεύθερη.

  • Στον ίδιο χώρο αύριο (9.30 μ.μ.) τραγουδά ο Μίλτος Πασχαλίδης, ενώ τη Δευτέρα ο Παντελής Θαλασσινός.
  • Το Ελληνικό Φεστιβάλ παρουσιάζει στο Ηρώδειο αύριο και την Κυριακή την Εθνική Παραδοσιακή Ορχήστρα Κίνας, ένα δυτικού τύπου μουσικό σύνολο, αλλά με παραδοσιακά κινέζικα όργανα.
  • Αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι είναι η συναυλία της Ορχήστρας των Χρωμάτων, αύριο (9 μ.μ.), στο Μέγαρο Μουσικής, ανήμερα της επετείου του θανάτου του, με μαέστρο τον Μίλτο Λογιάδη. Η Σαβίνα Γιαννάτου ερμηνεύει τους «Μύθους μιας γυναίκας». Θ' ακουστούν ακόμα έργα Φορέ, Κριτσωτάκη (σολίστ στο μαντολίνο ο Δημήτρης Μαρίνος) και Περγκολέζι.
  • Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου παρουσιάζει τα «Partimenti» του Ν. Χαλικιόπουλου Μάντζαρου, σε πρώτη εκτέλεση, σήμερα (8 μ.μ.), στο Μουσείο Μπενάκη, με το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Τμήματος.
  • «Ταξίδι» σε έντεχνα μουσικά μονοπάτια σήμερα (9.30 μ.μ.), στο Καλλιτεχνικό Καφενείο των Αχαρνέων (Χειλίου 16) με τους Ν. Μπράλιου, Β. Κλάρα, Λ. Νίκα, Μ. Τζαμπαρλή, Απ. Μπακόλα, Χρ. Καραμούτσο.
  • Μ. Πασχαλίδης
    Μ. Πασχαλίδης
    «Κοντά στο μαγικό κόσμο του σινεμά» τιτλοφορείται η εκδήλωση, τη Δευτέρα (8.30 μ.μ.) στο θέατρο Νταμάρι (Μετ. Σωτήρος και Υψηλάντου), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Πολιτιστικά Μηνύματα» του δήμου Βριλησσίων. Θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους των μελών του εργαστηρίου Κινηματογράφου του Πνευματικού Κέντρου Βριλησσίων και η «Αγέλαστος Πέτρα» του Φ. Κουτσαφτή, ο οποίος θα μιλήσει.
  • Ολοκληρώνονται σήμερα (7 μ.μ.) οι εκδηλώσεις της Ενωσης και των Συλλόγων Γονέων Δήμου Καισαριανής. Περιλαμβάνουν Θέατρο, δρώμενα, παντομίμα, μουσική κ.α. Στις 9 μμ θα δοθεί παράσταση Καραγκιόζη. Είσοδος ελεύθερη.
  • Τη Δευτέρα (8 μ.μ.) στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών (Τοσίτσα 11), θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Δημήτρη Κατσιμάνη «Στον εξπρεσιονισμό της αγάπης». Προλογίζουν οι: Κ. Γεωργουσόπουλος, Γ. Σταματόπουλος, Μ. Βιντιάδης, Δ. Παπαχρήστου. Απαγγέλλουν οι ηθοποιοί: Α. Μανουρά, Κ. Ιμπροχώρη, Σπ. Μπίμπιλας, Ε. Φιλίνη, Σπ. Φωκάς.
  • Το χοροθέατρο «Αλλού, Εδώ, Παντού», παρουσιάζει (17-19/6) στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη», την καινούργια παραγωγή «Τεμαχίζοντας πριγκίπισσες - ονειροθάλαμος 1». Χορογραφία: Π. Λάζου, σκηνοθεσία - βίντεο: Χρ. Χασάπης, μουσική: Στ. Γρίβας, Ακτιβ Μέμπερ, Ρεντ Αρμάντα.
  • Την Κυριακή (9 μ.μ.) στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο δήμου Ν. Ηρακλείου (Κουντουριώτου και Νεότητας), το Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου παρουσιάζει το μιούζικαλ, «Οσο υπάρχει αγάπη... υπάρχουν άνθρωποι». Κείμενο - σκηνοθεσία: Τάνια - Μαρία Τζανάκη. Χορογραφία: Αλίκη Γιαννετάκη. Συμμετέχουν 16 νέοι ηθοποιοί.
  • Ξεκινά την Κυριακή (8 μ.μ.) στην πλατεία Αλεξανδρή (πρώην Γαρδένια) του δήμου Ζωγράφου, το «2ο Φεστιβάλ Βιβλίου», όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Ζωγράφου - Ιλίσσια - Γουδί - Ενας ιστορικός περίπατος». Τη Δευτέρα θα μιλήσουν οι: Γαλάτεια Γρηγοριάδου - Σουρέλη και Σωτήρης Δημητρίου.
  • Με χορούς λάτιν από το σύλλογο «Πρωτοπορία» και προβολή της ταινίας του Στ. Χαραλαμπόπουλου, «Σεφέρης», ξεκινά αύριο το καλοκαίρι στο Σινέ «Σχολείο» (Νεαπόλεως 7), του δήμου Αγίας Παρασκευής. Είσοδος ελεύθερη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ