Παρασκευή 14 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το καλοκαίρι του ΚΘΒΕ

Από τις πρόβες του «Ηρακλή»
Από τις πρόβες του «Ηρακλή»
Τον «Ηρακλή» του Ευριπίδη, ανεβάζει το ΚΘΒΕ σε μετάφραση - απόδοση Μαίρης Γιόση, σκηνοθεσία Αντρέι Σερμπάν, σκηνικά Διονύση Φωτόπουλου, μουσική Ελίζαμπεθ Σουάντος, χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου. Παίζουν: Στέφανος Κυριακίδης, Λυδία Φωτοπούλου, Δημήτρης Καμπερίδης, Δημήτρης Σιακάρας, Ελένη Ουζουνίδου, Μαρία Χατζηιωαννίδου, κ.ά. Στον τελευταίο και δυσκολότερό του άθλο, ο Ηρακλής καταφέρνει το θαύμα: επιστρέφει από τον κόσμο των νεκρών. Ομως, τη στιγμή του απόλυτου θριάμβου, ένας αγώνας θανάτου τον περιμένει: τυφλωμένος από την Ηρα, σκοτώνει τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Πρόκειται για «άθλο» αυτοκαταστροφής.

Ο φημισμένος σκηνοθέτης Α. Σερμπάν προσεγγίζει αυτό το τολμηρό, πολιτικό, και ποιητικό έργο, με μια παράσταση που αναδεικνύει την υπόγεια μουσικότητα του κειμένου, σαν σύγχρονο «ορατόριο» για τη δόξα και την πτώση του ηρωικού («Θέατρο Δάσους» 17-19/7, Επίδαυρος 16-17/8).

«Ο Τρελαντώνης» (1932) της Πηνελόπης Δέλτα, ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, σκηνικά Νίκου Πολίτη, κοστούμια Αναστασίας Αρσένη, μουσική Κώστα Βόμβολου, χορογραφία Κώστα Γεράρδου. Παίζουν: Χάρης Τσιτσάκης, Ελένη Καλλιγά, Θάλεια Σκαρλάτου, Εφη Δρόσου, Γιάννης Ηλιόπουλος, Χρήστος Νίνης, Κατερίνα Γιαμαλή, Θανάσης Δήμου, Σύρμω Κεκέ, Μαρία Ιωαννίδου, κ.ά. (24- 26 του Ιούλη Υπαίθριο Θέατρο Μονής Λαζαριστών). Η θεατρική διασκευή του σπουδαίου μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα, παίζει με τη μνήμη και τη φαντασία, την αλήθεια και το ψέμα. Ο «Τρελαντώνης» και τ' αδέρφια του, μεγάλοι πια, αναπολούν το καλοκαίρι που πέρασαν, παιδιά, στο σπίτι των θείων τους, μακριά από τους γονείς τους. Ολοι μαζί επιστρέφουν στα χρόνια της αθωότητας για να ξαναβρούν τους ήχους και τις μυρωδιές μιας ωραίας, αλλά χαμένης εποχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ