Παρασκευή 14 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Τέρμα πια ο εμπαιγμός

«Λύση τώρα στη Βουλή όχι άλλη αναβολή», απαίτησε χτες το Ειδικό Τεχνικό και Εργαστηριακό Προσωπικό (ΕΤΕΠ) των ΑΕΙ, πραγματοποιώντας 24ωρη απεργία και πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) και άλλες διατάξεις.

Σύλλογοι ΕΤΕΠ των πανεπιστημίων της Αθήνας (Πολυτεχνείο και Πανεπιστήμιο), της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί στα Προπύλαια και στη συνέχεια, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και την πολιτική της αδιαλλαξίας της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, κατευθύνθηκαν στην Βουλή, όπου εκείνη την ώρα γινόταν η συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο.

Το ΕΤΕΠ των ΑΕΙ διαμαρτύρεται για την αφαίρεση σχετικού άρθρου που υπήρχε στο νομοσχέδιο για τον ΟΣΚ και αφορούσε τη μισθολογική τους εξέλιξη, που χωρίς αυτό δεν μπορεί να ισχύσει και το θεσμικό πλαίσιο του κλάδου όπως αυτό είχε σχεδιαστεί από το νόμο 2817/2000.

Χτες, στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια της συζήτησης κατατέθηκε σχετική τροπολογία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ομως, το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν το συζήτησε, αλλά και δεν το πήρε καν υπόψη του. Οπως καταγγέλλουν μέλη των Συλλόγων, η στάση αυτή του υπουργείου Παιδείας βρήκε το ΕΤΕΠ αντιμέτωπο για ακόμη μια φορά μπροστά στην κυβερνητική αδιαλλαξία, ενώ ο εμπαιγμός του υπουργείου δεν πρόκειται να έχει τέλος, αφού με την απόσυρση του σχετικού άρθρου έχουν μείνει στον «αέρα» τόσο μισθολογικά όσο και θεσμικά.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι η Ομοσπονδία ΕΤΕΠ των ΑΕΙ θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, Π. Ευθυμίου, μετά από πρόσκληση του ίδιου. Οπως σχολίαζαν χτες μέλη του ΕΤΕΠ, η συνάντηση αυτή είναι άσκοπη, αφού στόχος του υπουργείου θα είναι να διαπραγματευτεί, γεγονός που γίνεται τα τελευταία πέντε χρόνια.

Πάντως οι σύλλογοι ΕΤΕΠ του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Αθήνας καθώς και η Ομοσπονδία τους συνεχίζουν τον αγώνα τους συμμετέχοντας στην απεργία την Τρίτη 18 Ιούνη μαζί με όλους τους εργαζόμενους ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ