Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Το προσωπείο της «στυγνής εργοδοσίας»

Σκληραίνουν τα μέτρα των ιδιοκτητών κατά των εργαζομένων στα ΜΜΕ και κατά των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Και αυτό σε μια κρίσιμη για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ στιγμή, που γίνονται και θα γίνουν απολύσεις, ενώ αβέβαιο εξακολουθεί να παραμένει το θέμα των 600 εργαζομένων στον «Πλάνετ» και στο «ΤΕΜΠΟ», που ακόμη περιμένουν να πληρωθούν.

Η διοίκηση της ΕΙΙΡΑ (Ενωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοσταθμών) με πρόεδρο την Ελένη Κόκκαλη, προκειμένου να βάλει φρένο στις διεκδικήσεις και στα δικαιώματα των εργαζομένων στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, δίνει «σήμα» στα μέλη της σε περίπτωση κινητοποιήσεων να προσφύγουν στη δικαιοσύνη με έξοδα... της ΕΙΙΡΑ!

Οπως καταγγέλλει η ΕΤΕΡ (Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας) χθες η διοίκηση της ΕΙΙΡΑ απέστειλε στα μέλη της επιστολή με την οποία καλούνται «όσοι επιθυμούν σε ενδεχόμενη κήρυξη απεργίας από την ΠΟΣΠΕΡΤ ή την ΕΤΕΡ κατά των ραδιοφωνικών σταθμών μελών της ΕΙΙΡΑ, ν' ασκήσουν αγωγές κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων» με έξοδα της ΕΙΙΡΑ. Το δικηγορικό γραφείο μάλιστα που θα αναλάβει τις υποθέσεις, είναι του Αλέξη Μητρόπουλου!

Για άλλη μία φορά όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΤΕΡ, η διοίκηση της ΕΙΙΡΑ δείχνει το πραγματικό της προσωπείο, το προσωπείο της στυγνής εργοδοσίας που στηριζόμενη στην οικονομική της δύναμη καταπατά νόμους, θεσμούς και κάθε νόμιμο δικαίωμα των εργαζομένων. Για άλλη μια φορά η διοίκηση της ΕΙΙΡΑ κάνει καταφανή τον τρόπο με τον οποίο εννοεί τη «διαπραγμάτευση με την εργατική πλευρά». Οι εργαζόμενοι σημειώνει η ΕΤΕΡ, δεν πέφτουν από τα σύννεφα. Στην ανακοίνωση το ΔΣ της ΕΤΕΡ επαναλαμβάνει πως οι διώξεις αυτές ως μόνο αποτέλεσμα θα έχουν την «αρραγή μας συμπορευση με όλα τα αδελφά σωματεία των ΜΜΕ και των Ομοσπονδιών μας στο δύσκολο αγώνα για την επίτευξη μιας καλύτερης ενημέρωσης του λαού, καλύτερων συνθηκών δουλιάς, εφαρμογής των νόμων και κατοχύρωσης των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών».

Στο μεταξύ στον «αέρα» μένει για τους εργαζόμενους του ραδιοφωνικού σταθμού «Πλάνετ» και του τηλεοπτικού σταθμού «ΤΕΜΠΟ» του Μ. Ανδρουλιδάκη, το πρακτικό της «συμφιλιωτικής» διαβούλευσης που υπογράφτηκε στις 6 Ιούνη στο υπουργείο Εργασίας. Προχθές Πέμπτη όπως είχε συμφωνηθεί, οι εργαζόμενοι δεν πήραν ούτε ένα ευρώ από τον ιδιοκτήτη. Ο υπουργός Τύπου, Χρήστος Πρωτόπαππας, νίπτει τας χείρας του. Απαντώντας χθες σε σχετική ερώτηση είπε, πως θα μιλήσει με τον υφυπουργό Εργασίας Λευτέρη Τζιόλα και το γενικό επιθεωρητή της Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου «να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ