Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ελεος! «Φθορές, ζημιές, κακή χρήση, έλλειψη συντήρησης της περιουσίας του σχολείου εθίζουν το μαθητή στην αντίληψη της απαξίωσης της δημόσιας περιουσίας»(!). (Από τον κανονισμό λειτουργίας - ΒΗΜΑ) (σ.σ. Ο απόλυτος εμπαιγμός: Σέβονται τη δημόσια περιουσία οι εκσυγχρονιστές που εκλιπαρούν να την εκποιήσουν και χαρίσουν στο μεγάλο κεφάλαιο..!).

Στον αστερισμό των παραπτωμάτων: «Πιο προσεκτικοί πρέπει να είναι από του χρόνου οι μαθητές στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σχολική ζωή. Η καθυστερημένη προσέλευσή τους στην τάξη, οι πολλές απουσίες, η καταστροφή των βιβλίων, η αντιγραφή στις εξετάσεις, η μη κόσμια εμφάνισή τους, θα θεωρούνται σχολικά παραπτώματα και θα αντιμετωπίζονται αναλόγως» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Σε διατεταγμένη υπηρεσία: «Επειτα από πειραματισμούς δεκαετιών, οι οποίοι οδήγησαν στην αποδιάρθρωση του δημόσιου σχολείου, το υπουργείο Παιδείας ανακαλεί στην υπηρεσία το Γυμνασιάρχη. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο κανονισμού λειτουργίας των σχολείων, οι Γυμνασιάρχες και οι Λυκειάρχες αναδεικνύονται σε κεντρικά πρόσωπα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αποκτούν ουσιαστικό ρόλο» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ανεπίτρεπτοι συνειρμοί: «Τα Προεδρικά Διατάγματα του κ. Κοντογιαννόπουλου στοίχισαν στον ίδιο τη θέση του στο υπουργείο Παιδείας και στην εκπαίδευση δραματικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, που κατέληξαν στον άδικο θάνατο του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, στην Πάτρα. Ο όποιος παραλληλισμός (σ.σ. με τα Διατάγματα Ευθυμίου) είναι εντελώς άστοχος και θα ήταν άδικο να υπαινιχθεί οποιοσδήποτε ότι βρισκόμαστε προ του μαθητικού κινήματος των... κινητών». (Συλβάνα Ράπτη - ΝΕΑ) (σ.σ. συ είπας...).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ