Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ

ΑΜΟΚ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ: «Εσοδα 660 εκατ. ευρώ (225 δισ. δρχ.) απέφερε στο ελληνικό Δημόσιο η διάθεση σε θεσμικούς επενδυτές, κυρίως ξένους, του 8% του ΟΤΕ που ολοκληρώθηκε χθες στην τιμή των 16,50 ευρώ. Η κίνηση αυτή είναι το πρώτο βήμα μιας θερινής εξόρμησης στη διάρκεια της οποίας θα διατεθούν επίσης ποσοστό 19% του ΟΠΑΠ, δεύτερο πακέτο μετοχοποίησης 10-15% της ΔΕΗ, στην οποία ενδεχομένως θα επιλεγεί και στρατηγικός επενδυτής. Στόχος του Δημοσίου είναι να εισπράξει 2 δισ. ευρώ (700 δισ. δρχ.) έως το τέλος του χρόνου» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΓΟΡΩΝ: «Σύμφωνα με την εισήγηση του Ν. Χριστοδουλάκη στο (σ.σ. προχτεσινό) υπουργικό συμβούλιο: 1. Βασικές προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής είναι η απελευθέρωση των αγορών, η διασφάλιση του ανταγωνισμού και η δημιουργία του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου για την ομαλή λειτουργία των αγορών προϊόντων και κεφαλαίων. 2. Στην ενέργεια, βασικός στόχος είναι η ενίσχυση του ανταγωνισμού στις βασικές αγορές... 3. Σε ό,τι αφορά τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, η απελευθέρωση ξεκινά από 1ης Νοεμβρίου 2002» (Ζ. Τσώλης - ΒΗΜΑ).

Η «ΣΩΣΤΗ» ΕΚΘΕΣΗ: «Αποκαλύψεις-"φωτιά" για το οικονομικό μέλλον του ΙΚΑ επισημαίνονται στην αναθεωρημένη έκθεση του κυβερνητικού αναλογιστικού τμήματος των Βρετανών κατά τη συζήτησή της στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Σύμφωνα με αυτή, το συνταξιοδοτικό πρόβλημα θα γινόταν σύντομα εκρηκτικό, καθώς η κρατική εισφορά (10%) που προέβλεπε ο νόμος Σιούφα (του 1992) ήταν ήδη ανεπαρκής. Από τα στοιχεία της έκθεσης συνεπάγεται η ανεπάρκεια της χρηματοδότησης του συνταξιοδοτικού από τη μεταρρύθμιση του 1992, ενώ συνάγεται το συμπέρασμα ότι η λύση που επελέγη να ανέρχεται η κρατική χρηματοδότηση στο 1% του ΑΕΠ ετησίως ως το 2032 αποτελεί ιδανική λύση για τη σημερινή κατάσταση» (ΒΗΜΑ) (σ.σ. Αδικα πληρώθηκαν οι Βρετανοί).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ