Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ποιος την έχασε τη δεοντολογία..;

Παπαγεωργίου Βασίλης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των γιατρών ΙΚΑ Αθήνας και Πειραιά με ανακοίνωσή του καταγγέλλει το δημοσιογράφο Ν. Ευαγγελάτο και τον τηλεοπτικό σταθμό Alter για εσκεμμένη αντιδημοσιογραφική συμπεριφορά σε βάρος των γιατρών του ΙΚΑ κατά την παρουσίαση του βραδινού δελτίου ειδήσεων της 13.6.2002.

Απ' τις 16:30, αναφέρει ο σύλλογος, με τρέιλερ στο «Alter» προανήγγειλε για το βραδινό δελτίο ειδήσεων συμβάν με τίτλο: «Θάνατος ασθενούς στο 1ο Νοσοκομείο, όπου τον παράτησαν για 12 ώρες στο κρεβάτι του δωματίου του». Το περιστατικό συνέβη σε ίδρυμα χρόνιων παθήσεων που δεν έχει καμιά σχέση με το ΙΚΑ.

Κατά σύμπτωση (;) τη μέρα εκείνη απεργούσαν οι γιατροί του ΙΚΑ. Ο Ν. Ευαγγελάτος στο δελτίο ειδήσεων όχι μόνο δε ζήτησε συγγνώμη για την «ψευδή είδηση» αλλά ενώ είχε καλέσει και τον πρόεδρο του ΣΕΥΠΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά Κ. Χροναίο, ούτε καν τον παρουσίασε στο δελτίο.

«Εύλογα δημιουργείται η εντύπωση ότι εσκεμμένα το έπραξε την ημέρα της απεργίας» σημειώνει ο ΣΕΥΠΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά.

Να 'ταν μόνο αυτά που γίνονται εσκεμμένα; Ιδιαίτερα όταν κινητοποιούνται κάποιοι κλάδοι σε ευαίσθητους τομείς, όπως η Υγεία, τότε ξεχειλίζει η τηλεοπτική «αλληλεγγύη» για την ταλαιπωρία των ευαίσθητων μονάδων...

Κι ύστερα ποιος την έχασε τη δεοντολογία για να τη βρει ο Ευαγγελάτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ