Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα νεοδημοκρατικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΛΟΓΙΚΟ κι επόμενο ήταν να αποχωρήσει η Νέα Δημοκρατία από τη συζήτηση για το Ασφαλιστικό. Και... αντιπολίτευση «πουλάει» και από τα δύσκολα ξεφεύγει... Εδώ που τα λέμε, δεν είναι εύκολο πράγμα να κάνεις πως διαφωνείς με τα συμπληρώματα της πολιτικής σου.

Αλλωστε, σε κάποια στιγμή, στη σχετική συνεδρίαση της επιτροπής, ο αρμόδιος για τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ το 1993, Δημήτρης Σιούφας, ήταν αρκετά αποκαλυπτικός. Χρειάζεται μεταρρύθμιση σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση, σημείωσε ο πρώην υπουργός.

Οπως καταλαβαίνετε, η αντιπολιτευτική πολιτική Καραμανλή εφαρμόζεται σε όλο της το μεγαλείο. Και σαματά κάνει, για το θεαθήναι και την... πάπια στην ουσία.

ΑΡΧΙΣΑΜΕ νέα φιλολογία τώρα στο πολιτικό σκηνικό. Τόνοι μελανιού σπαταλιούνται προκειμένου να εξηγηθεί η σιωπή του Αβραμόπουλου για την πορεία της πολιτικής του καριέρας. Δε λένε που διασφαλίσαμε τη σιωπή του για ένα διάστημα και ησυχάσαμε, ψάχνονται κι από πάνω.

Τέλος πάντων, όμως, ας μην έχουμε την αυταπάτη ότι θα απαλλαγούμε από αυτόν και τις κατά κοινή ομολογία ανούσιες ρητορείες του. Η «τηλε - πολιτική», βλέπετε, είναι η κυρίαρχη τάση της εποχής και ο «δήμαρχος» το ξέρει καλά αυτό το «παιγνιδάκι».

Οπως ξέρει καλά, να φορολογεί τους δημότες και τους καταστηματάρχες, αλλά αυτό, βλέπετε, δεν το προσέχουν οι τηλεοπτικές κάμερες.

Οσο για την κίνηση του Αβραμόπουλου μάλλον πρέπει να την περιμένουμε μετά τις δημοτικές. Να εντοπίσει ακριβώς προς τα πού πάει το πράγμα.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ακόμα οι κυβερνώντες για την περίφημη «νίκη της φέτας», τη δυνατότητα δηλαδή να χαρακτηριστεί προϊόν με ονομασία προέλευσης. Μόνο που ξέχασαν μια μικρή λεπτομέρεια: Η φέτα φτιάχνεται από γάλα.

Οποτε λοιπόν μπορούμε στο εξής να έχουμε φέτα με ονομασία προέλευσης όχι όμως και γαλακτοπαραγωγούς. Γιατί οι τελευταίοι καταστρέφονται από τα ίδια κέντρα που δικαίωσαν τη φέτα.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ