Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΔ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Ο ΟΑΣΕ «ερευνά» το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα του Τζίντζιτς...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Τη νομιμότητα της πρόσφατης απομάκρυνσης μερικών δεκάδων βουλευτών απ' τη σερβική Βουλή δήλωσε χτες πως διερευνά ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, (Ιταλός) Στέφανο Σανίνο.

Στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε χτες ο Σανίνο στον τηλεοπτικό σταθμό Β-92, έδωσε έμφαση στην «αμεροληψία», όπως είπε, του οργανισμού που εκπροσωπεί και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το εάν στη Σερβία είναι σεβαστοί οι κανονισμοί της Βουλής και η δουλιά του κοινοβουλίου. Ο ίδιος συμπλήρωσε μάλιστα πως ένα ειδικό ίδρυμα του ΟΑΣΕ έχει αρχίσει να ερευνά τη νομική βάση αυτού που το Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας του Β. Κοστούνιτσα χαρακτήρισε «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα»... Μάλιστα, ο Σανίνο δεν παρέλειψε να αναφέρει πως παράλληλα με το πόρισμα της έρευνας του ΟΑΣΕ θα αναμένει με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της σχετικής προσφυγής του κόμματος του Γιουγκοσλάβου Προέδρου Κοστούνιτσα (Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας) στο σερβικό Ανώτατο και Συνταγματικό Δικαστήριο.

Παράλληλα, χτες, ο Πρόεδρος Κοστούνιτσα δεν αρνήθηκε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς πρόωρες --όπως αναμένονται--προεδρικές εκλογές στη Σερβία, βάζοντας ως προϋπόθεση συνταγματικές μεταρρυθμίσεις. Ο κυβερνητικός συνασπισμός της DOS, είπε ο Κοστούνιτσα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΤΟΥΝΤΙΟ Β», έχασε την ευκαιρία που είχε και απέτυχε να τακτοποιήσει το Σύνταγμα της Σερβίας... Και ο Γιουγκοσλάβος Πρόεδρος συνέχισε:«Επιπλέον η DOS δεν τήρησε τις αποφάσεις που ελήφθησαν το Σεπτέμβρη του 2001 στο Νόβι Σαντ σχετικά με την επείγουσα έναρξη διαδικασίας για τη συγγραφή καινούριου Συντάγματος»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ